1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Şûrâ Dergisi Yayın Hayatına Başladı
Şûrâ Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Şûrâ Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Çapa Genç Müslümanlar tarafından çıkarılan Şûrâ Dergisi Ocak-Şubat sayısı ile yayın hayatına başladı.

14 Ocak 2015 Çarşamba 21:21A+A-

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde bir grup Müslüman öğrencinin kurduğu Çapa Genç Müslümanlar; bildiri, afiş, söyleşi, kitap değerlendirmeleri ve meal okumalarına dergi çalışmasını da ekledi. Tebliğ sorumluluğunu; evde, okulda, hastanede kısaca her zaman ve her yerde yerine getirmelerinin gerektiğine inanan gençlerin “Çağa, zamana, mekana ve sosyal hayata dair bizim de söyleyeceklerimiz var” diyerek çıkarmaya karar verdikleri Şûrâ Dergisi Ocak-Şubat sayısı ile yayın hayatına başladı.

İlk sayı olması hasebiyle Çapa Genç Müslümanlar'ın kimliğini, hedefini, çalışmalarını ortaya koyan yazılara ağırlık verilen dergide:

‘On Maddede Çapa Genç Müslümanlar’ manifestosu ile grubun tanıtımı yapılırken Muhammed Mesut Aytekin'in ‘Hayat Kitabımız Kur'an' yazısı ile Kur'an nasıl okunmalı, nasıl hayata geçirilmeli sorularına cevaplar aranmış, Mücahit Gökduman'ın ‘Varlığımızın Kadim Anlamı ve Hayatımızın Nihai Amacı' başlıklı yazısında Müslümanların tarihi ve ümmetin durumu ana hatlarıyla incelenerek problemlere dair çözümler aranmış. Oğuz Bilal Karakuş ‘Maverâ'dan Harabeye Dua’ şiiri ile katkı sağlarken Abdullah Haşimoğlu ‘Biyoterörizm ve Ebola' yazısı ile son dönemlerde sık sık gündeme gelen popüler sağlık konularına değinmiş, Üsame Beyazyüz ise ‘Ebû'l Kasım ez-Zehrâvi' yazısında hekimliği sanat haline getiren Zehrâvi'yi tanıtmış.

14 Ocak Çarşamba gününden itibaren İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi'nde dağıtımına başlanan Şûrâ, ilerleyen günlerde Cerrahpaşa ve Bezmialem Tıp Fakültesi'nde de dağıtılacak.

surdergi1.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum