1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sur Halkına Bir Yardım da Ankara’dan
Sur Halkına Bir Yardım da Ankara’dan

Sur Halkına Bir Yardım da Ankara’dan

Yardımeli Derneği Ankara Şubesi, Diyarbakır İslami STK’ları tarafından başlatılan ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyasına destek için bir TIR yardım malzemesi gönderdi.

07 Şubat 2016 Pazar 00:15A+A-

Yardımeli Derneği Ankara’da Şubesi, Diyarbakır İslami STK’ları tarafından başlatılmış olan  ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyası kapsamında bağış yapan hayırseverlerin yardımlarını İslami STK’lara ulaştırdı.

Bugünün kardeşlik ve yardımlaşma günü olduğunu söyleyerek yola çıktıklarını ifade eden Yardımeli Derneği Ankara Şubesi Başkanı Şükrü Can, Sur halkı için temel ihtiyaç malzemesi bir TIR yardım getirdiklerini belirtti.

Herkesin kardeşlik sınavından geçtiğine dikkat çeken Can, kardeşlik sınavına kayıtsız kalmamak için Ankara Yardımeli Şubesi olarak, Diyarbakır’daki kardeşlerine yardım etme kararı aldıklarını söyledi.

Sorumluluklarının bilincinde olduğunu ve yerine getirmek için bu yokla çıktıklarını söyleyen Can, “Ankara’daki bağış yapan hayırseverlerin desteği ile ve buradaki İslami STK’ların bizlere kucak açmasıyla elhamdülillah buluştuk. Bu sıkıntılarımızı da atlatacağız, bu günlerde geçecektir inşallah. Ama yarın tarih bizleri kardeşlikle anacaktır ve bu topraklarda bin yıldır süren kardeşlik inşallah bin yıl daha tarihe damgasını vuracaktır. Sözün bittiği noktadayız.  Rabbimiz bizleri kardeşlik ile imtihan ediyor ve biz de bu imtihanı başarılı bir şekilde veririz inşallah.” dedi.

Diyarbakır’ın basında farklı gösterildiğini ifade eden Can, “Derneğe bağışta bulunan herkesten Allah razı olsun. İyi ki Diyarbakır’a gelmişim. Diyarbakır’dan döndükten sonra basında Diyarbakır’ın farklı şekilde gösterildiğini ve hiç de öyle olmadığını gördüm. İnşallah buradaki güzellikleri, dayanışma ve samimi kardeşliği de Türkiye’nin değişik yerlerinde paylaşacağım.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Diyarbakır İslami STK’larına başlatmış oldukları kampanya dolayısıyla teşekkür eden Can,  Ankara’daki kardeşlerinin kendilerine selamlarını getirdiğini söyledi.  (Yunus Sırat-İLKHA)

sur_yardim-20160207-01.jpg

sur_yardim-20160207-02.jpg

sur_yardim-20160207-03.jpg

sur_yardim-20160207-04.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum