1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Sur Halkı: Belediyeden Bir Fayda Görmedik
Sur Halkı: Belediyeden Bir Fayda Görmedik

Sur Halkı: Belediyeden Bir Fayda Görmedik

Diyarbakır'ın Sur ilçesini ziyaret eden, aralarında HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da olduğu heyete Sur halkı ve esnafı tepki gösterdi.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 18:03A+A-

Beraberinde HDP ve DBP üyesi bazı partililer ile Diyarbakır’ın Sur ilçesine gelen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, sohbet ettiği esnaf ve halkın tepkisiyle karşılaştı.

“Belediye Mağdur İnsanlarla İlgilenmedi”

Kışanak'a tepki gösteren bir kişi, Sur'da ayda 300 lira ile geçimini sağlayan insanların evini terk ettikten sonra büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, “Bazı insanlar Sur dibinde 28 gün kaldı, belediye bir çadır dahi vermedi. Belediyeden bir fayda görmedik. Bazı kişilerin verdiği kararın sonucu, bakın bizim insanların başına ne geldi.” ifadelerini kullandı.

Başka birisi de çocuklarına 15 gün verecek ekmek bulamadığını, Sur'dan taşındıktan sonra da çocuklarıyla 3 gün açıkta kaldığını aktararak, “Allah rızası için belediyeden bir yetkili gelip ‘Geçmiş olsun.’ deseydi yeterliydi. Vatandaşın geneli belediyeden şikâyetçi. Bu kadar insan mağdur oldu, belediye bu insanları sormadı.” diye konuştu.

“Halk Size Sarı Kart Gösterdi, Kırmızı Karta Dönüşmesin”

Belediyenin sunmuş olduğu hizmetlerden şikâyetçi olan ayakkabı satıcısı esnaf da “Halk size sarı kart gösterdi, kırmızı karta dönüşmesin. Biz size oy verdik 80 milletvekili gönderdik, dedik ‘Gidin, hakkınızı orada arayın.’ Sizi Meclis'e koyduk, hava aldık.” dedi.

Baluken'in “Elimizden ne geliyorsa yaptık, keşke elimizden gelse.” sözleri üzerine esnaf, “Eğer bu çarşıya gelseydiniz, millete sorsaydınız, millet size ne şekilde barış olacağına dair yol gösterecekti.” karşılığını verdi.

Bir esnaf da Kışanak'tan belediyenin Sur ilçesinde emlak vergisi almamasını talep etti.

AA

HABERE YORUM KAT