1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. Supyan Abdulayev’in Şehadeti Doğrulandı
Supyan Abdulayev’in Şehadeti Doğrulandı

Supyan Abdulayev’in Şehadeti Doğrulandı

Kafkas direnişinin eski lideri Doku Umarov’un yakın arkadaşı ve direnişçilerin önde gelen isimlerinden Supyan Abdulayev’in şehit olduğu doğrulandı.

02 Nisan 2011 Cumartesi 19:56A+A-

Kafkasya Emirliğinin resmi internet sitesi Kavkaz Center'dan bugün yapılan açıklamada, Doku Umarov'un yakın arkadaşı ve direnişçilerin önde gelen isimlerinden Supyan Abdulayev'in şehit edildiği doğrulandı.

28 Mart'ta İnguşetya'nın Sunjen bölgesinde düzenlenen hava saldırısı ve karadan yapılan operasyon sonucunda 17 direnişçinin şehit edildiği bildirilmişti.

Önceki gün katledilenler arasında Abdulayev'in bulunduğu, ayrıca Doku Umararov ve Emir Hamzat'ın da öldürülmüş olabileceği kaydedilmişti. Dün verilen resmi olmayan bilgiye göre, ele geçirilen cesetler arasında Umarov'un doktoru Yusup Butukayev'in teşhis edildiği bildirildi.

Kavkaz Center, Supyan Abdulayev ile ilgili "Emir Supyan: Cihad içinde 17 yıl" başlığıyla yayınladığı mesajda, Abdulayev'in Kafkasya'daki mücahitlerin en tecrübeli komutanlarından biri, genç Müslümanlar için akıl hocası, mücahitler için bir eğitmen ve Emir Doku Ebu Osman'ın (Umarov) en yakın arkadaşı olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum