1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sündüz Ali’nin 4 Yıllık Hasreti Bitti
Sündüz Ali’nin 4 Yıllık Hasreti Bitti

Sündüz Ali’nin 4 Yıllık Hasreti Bitti

Suriye’de savaşın annesinden kopardığı Sündüz Ali isimli 10 yaşındaki küçük kız, Sadakataşı Derneği’nin uzun süren çabaları sonucu dün sabah İstanbul’da 4 yıldır ayrı kaldığı annesine kavuşturuldu.

28 Mart 2015 Cumartesi 08:15A+A-

Suriyeli Halde Sevdani, Suriye’nin başkenti Şam’da normal bir hayat sürerken, Beşşar Esed’in halkına ölüm yağdırması sonucu çıkan savaşta küçük kızından ayrı düştü. 6 yıl önce babasını kaybeden ve Şam’daki Yermük Mülteci Kampı’nda dedesiyle birlikte kalan Filistin asıllı 10 yaşındaki Sündüz Ali, 4 yıldır göremediği annesinin kollarına Sadakataşı Derneği yetkililerinin çabaları sayesinde devletlerarası bürokrasileri aşarak kavuşabildi. Savaşta ailesini kaybeden anne Halide Sevdani, Ürdün üzerinden geldiği Türkiye’de küçük kızına ulaşmak için Sadakataşı Derneği’ne başvurdu. Harekete geçen dernek yetkilileri, dededen vekalet aldı. Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında mekik dokuyan Sadakataşı Derneği, önce Göç İdaresi’nin, 2 kere yapılan ve olumsuz verilen yanıtını gerekçe göstererek, “2 kere müracaat halinde girişim geçersizdir” hükmünü ve giriş yasağını iptal ettirmeyi başardı. 

Dernek yetkililerinin başlattığı diplomasi mücadelesi sonuç verdi ve dün sabah anne ile küçük kızı İstanbul’da birbirlerine kavuşturuldu.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

HABERE YORUM KAT