1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Süleyman Demirel Üniversitesinde İhvan'a Destek
Süleyman Demirel Üniversitesinde İhvan'a Destek

Süleyman Demirel Üniversitesinde İhvan'a Destek

Süleyman Demirel Üniversite öğrencileri Sisi Cuntasının idam kararlarını protesto etti.

22 Mayıs 2015 Cuma 18:03A+A-

Süleyman Demirel Üniversitesi doğu kampüsü Ertokuş Derslikleri önünde 'Müslüman Gençler Topluluğu' tarafından  'Ümmet Coğrafyası' adlı resim sergisi düzenlendi. İki gün açık olan resim sergisinin ardından Mısırda darbeci Sisi tarafından  Müslüman Kardeşlere verilen idam kararlarını protesto etmek amacıyla SDU  açık amfi alanında basın açıklaması yapıldı.

Açılış konuşmasını Yusuf  AYDIN'nın yaptığı, ardından basın açıklamasını Yağmur  Ayran'nın okumasıyla sloganlar eşliğinde basın açıklaması son buldu.

sdu-20150522-01-001.jpg

sdu-20150522-02.jpg

sdu-20150522-03.jpg

sdu-20150522-04.jpg

sdu-20150522-05.jpg

sdu-20150522-06.jpg

sdu-20150522-07.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Hz. Musa’yı Firavuna karşı galip kılan Allah'ın adıyla. Allah ki nice az toplulukları çok topluluklara galip getirmiştir.

''Müminlerden öyle kimseler vardır ki; Allah'a verdikleri söze sadık kaldılar ve şehid oldular. Bir kısmı da şehid olmayı bekliyorlar. Onlar hiçbir şekilde sözlerini değiştirmediler.''

Selam olsun zalim rejimler karşısında susmayı akıllarına bile getirmeyen yiğitlere.' Selam olsun Şeyh Ahmet Yasin’e, Seyyit Kutup’a,Hasan el benna ya,  Şehid Esma’ya,Selam olsun Ebu Halid’e,Abdulkadir Salih’e,Hasan Abbud’a... Selam olsun Mısırlılara, Filistinlilere ve her geçen gün ümmetin çorak topraklarını şehid kanlarıyla sulayan Suriyelilere... Selam olsun Rabia meydanında darbeci diktatörlere direnerek şehid olan kardeşlerimize...

Evet! Rabbimizin Ahzab Suresinin 23. ayetinde belirtiği gibi, müminlerden bir kısmı Rablerine verdikleri sözü tuttular. Muhammed Mursi gibi Muhammed Bedii gibi Yusuf el Kardavi gibi yiğitler de sözlerini asla değiştirmeden şehit olmayı bekliyorlar.

Bilindiği gibi,3 Temmuz 2013 tarihinde, Mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ’ye karşı askeri bir darbe gerçekleştirilmiş ve darbeci Sisi’nin talimatlarıyla bir yandan kolluk kuvvetlerinin saldırıları, bir taraftan da baltacıların saldırılarıyla yüzlerce Müslüman şehit edilmişti. Darbeciler istediklerini elde ettikten sonra, Ümmetin yüz akı olan ihvan-i Müslimin cemaatine yönelik baskılar ve şiddet artmış, herhangi bir şekilde şiddete bulaşmamış olan cemaat üyeleri terörist ilan edilmiş ve ihvanın tüm faaliyetlerine yasaklamalar getirilmişti. Tüm dünyanın gözleri önünde kanlı darbeyi gerçekleştiren alçak diktatörler, düzmece mahkemelerinin marifetiyle kendilerini aklamış ve kardeşlerimize olan baskıyı her geçen gün arttırmışlardır. Yakın süreçte Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası veren mahkemenin tasması biraz daha sıkılmış olacak ki bu cezanın üzerinden çok geçmeden Muhammed Mursi hakkında idam kararı veriliyor. Buda yetmiyor Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El Kardavi de idam listesine ekleniliyor.

 Hafız-ul Kur'an olan  ve 7 dil bilen, kâfirlere boyun eğmeyen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idam kararının; Batı emperyalizmi ve Siyonizm tarafından verildiğini, zalim Sisi'nin Batı emperyalizmine tetikçilik ve uşaklık yaptığını çok iyi biliyoruz.Bu sebeple, bu hukuksuz idamların durdurulması için Avrupa Birliği'nden, Amerika'dan ve Birleşmiş Milletler'den yardım talep etmeyi bir zûl kabul ediyoruz.

Bütün dünyanın gözü önünde yapılan bu haksız yargılamaların hiçbir meşru t arafı yoktur.İslami hareketlere karşı düşmanlık yürüten güçlerin ne kadar hukuksuz, ne kadar vicdansız ve vahşi olabildikleri Mısır darbe hukukunun kararlarıyla bir kere daha ispatlanmıştır

Biz bu zalimleri yeni tanımıyoruz. Kimse şaşırmasın, kimse bu kadarı da olmaz demesin? Darbenin hukuku budur!Sokaklarda canlı yayınlarda yüzlerce insanı katleden, slogan atanların üstüne kurşun yağdıran, cezaevi aracında onlarca insanı boğan,kardeşlerimizi vahşi işkencelerle şehit eden z  alimlerin hukuku budur!

Sorunun Mursi ya da İhvan değil; insanlığımız, adalet duygumuz, vicdanımız ve İslami kimliğimiz olduğunu kavramamız gerek! Bu sebeple bizler Sisi gibi zalimleri, Beşşar gibi kasapları, Maliki gibi despotları, Suud ya da İran gibi işbirlikçileri ve tüm bu katil diktatörlüklerin patronluğunu yapan ABD’sini, BM’sini, Rusya’sını ve doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulmeden Çin ‘i lanetlemeyi sürdüreceğiz.

1991’de İslami Selamet Cephesi Cezayir’de, 2006’da Hamas Filistin’de, Ve şimdide Mısırda ihvan nın seçimleri kazanmasına rağmen yönetimden kuvvet zoruyla uzaklaştırmaları; Demokrasinin batının elinde helvadan bir put olduğunun ve acıktıklarında nasıl yediklerinin açık bir göstergesidir. Yüce Rabbimizin ‘’Yahudiler ve Hristiyanlar sen onların dinine uymadıkça asla sen den hoşnut olmazlar’’ buyruğu da bunu teyit etmektedir..

 Modern dünya sistemi ve onun kuklası olan darbeci Sisi ile ona destek verenler bilmelidir ki, Müslümanları ölümle korkutabileceğini sananlar büyük bir gaflet ve yanılgı içindedir.

Tarih, İbrahimlerin Nemrutlara, Musaların Firavunlara galip gelişlerinin sayısız örnekleriyle doludur. İman edenlerin dostunun sadece Allah olduğunu bilerek siyasi duruşumuzu -Rabbimizin istediği şekilde- sürdürmeye devam edeceğimizi bütün dünyaya haykırarak, bugün olduğu gibi yarın da mazlumların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu Rabbimizin bize yüklediği şahitlik vazifesidir.Müslüman hiçbir zaman zulme sessiz kalmaz,kalamaz. Unutmayalım ki bizim susmalarımız onlara cesaret aşılamıştır. Bu vesileyle İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır halkını ve Müslüman Kardeşler teşkilatını haklı davalarında sonuna kadar destekliyoruz.

Biz bugün burada Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri olarak bu olaya bakışımızı göstermek ve şahitliğimizi yerine getirmek için bulunmaktayız. Bizler ‘haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ diyen peygamberin ümmeti olarak, yaşadığımız çağda gelişen olaylara, zulümlere illa ki sessiz kalamayız ve kalmayacağız.

Tabi ki Müslümanlar olarak mazlumlardan yana tavır almak zorundayız. Bu minvalde bu zulmü,darbeyi ve Çağın Firavunu Sisi’yi lanetliyor Rabbimizden bu firavuna haddini bildirecek Musa’lar çıkarmasını diliyoruz.

Selam olsun firavunlara karşı Musa’ca Nemrutlara karşı İbrahim’ce duruş sergileyenlere…

Selam olsun haçlıların korkulu rüyası Kudüs’ün Fatihi Selahaddin’e…

Selam olsun tağutları red eden onlardan uzak duran hiçbir zaman tağutlarla uzlaşmayan ve bu uğurda canını veren Seyyid Kutuba,Hasan El Benna’ya

Selam olsun dönemin Mısır Firavunu Enver Sedat’ı cehenneme gönderen Halid İstanbuli’ye

Selam olsun yeryüzünün her neresinde olursa olsun İ’layi Kelimetullahı yüceltmek için cihad eden mücahidlere…

Ey Rabbimiz, günahlarımızı ve davranışlarımızdaki aşırılıklarımızı affeyle, ayaklarımızı kaydırma ve kâfirler karşısında bize yardım et
Ey Rabbimiz zalimlerin müslümanların üzerine çullandığı şu zamanda bizlere onlara karşı dik duruşu ve vahdeti nasip eyle..

Haber: Hayati AKGÜN

HABERE YORUM KAT