1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. SUK Temsilcisi Ateşkes Kararını Yorumladı
SUK Temsilcisi Ateşkes Kararını Yorumladı

SUK Temsilcisi Ateşkes Kararını Yorumladı

Suriye Ulusal Konseyi Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, Suriye'de ateşkesin zayıf bir ihtimal olduğunu söyledi.

24 Ekim 2012 Çarşamba 16:50A+A-

Halid Hoca, AA'ya yaptığı açıklamada, “Mevcut koşullar içerisinde ateşkesin uygulanması çok zayıf bir ihtimal. Zira Humus başta olmak üzere çok sayıda şehir Esed güçleri tarafından kuşatılmış durumda. Ayrıca Şebbihalar serbestçe hareket ediyorlar. Bunlar zapt u rabt altına alınmadan, ayrıca ateşkesi denetleyecek hiç bir uluslararası mekanizma olmadan ateşkesin uygulanması çok zor” dedi.

Geçen Ramazan Bayramı'nda Esed güçlerinin ateşkese uymayarak bayram namazını kılan kalabalığın üzerine ateş açtığını dile getiren SUK Türkiye Temsilcisi Hoca, Suriye rejiminin Kurban Bayramı'nda da aynı şeyi yapmayacağını hiç kimsenin garanti edemeyeceğini belirtti. 

Halit Hoca, ''Annan Planı, ağır silahların yerleşim birimleri çevresinden çekilmesi, insani yardımın ulaştırılması, Şam hükümetinin demokratik değişim yolunda adımlar atması, barışçıl gösterilere izin verilip gazetecilerin çalışmalarına imkan tanınması, her iki taraftan sivillerin hayatının koruması ve BM tarafından gözetilecek ateşkesin derhal sağlanmasını içeriyordu ama El-Ahdar el-İbrahimi hepsini atlayarak bir tek ateşkesi ele aldı'' diyerek, İbrahimi'nin tutumunu eleştirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Esed yönetiminin Kurban Bayramı süresince ateşkes planını kabul ettiğini açıklamıştı.

Bülent Şahin Erdeğer / AA

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum