1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUDAN

  4. Sudan'daki Diyalog Görüşmeleri Başladı
Sudan'daki Diyalog Görüşmeleri Başladı

Sudan'daki Diyalog Görüşmeleri Başladı

Sudan hükmeti ile Darfur hareketleri arasında ilk doğrudan görüşmeler başladı.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 01:11A+A-

Sudan hükmeti ile Darfur hareketleri arasında ilk doğrudan görüşmelerin Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da başladığı bildirildi.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmelere katılan kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sudan hükümeti ve Darfur hareketlerine bağlı heyetlerin katıldığı toplantıda bölgedeki taraflar arasında ateşkesin sağlanması ve düşmanlığın bitirilmesi konuları masaya yatırıldı.

Sudan'ın Darfur bölgesinde "Adalet ve Eşitlik Hareketi", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor. Güney Kordofan eyaletinde ise Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey (SPLM-N) örgütü 2011 yılından bu yana Güney Kordofan ve Mavi Nil eyaletlerinin bağımsızlığı için savaşıyor.

Sudan hükümeti ile Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey (SPLM-N) arasında, üzerinde anlaşmazlıkların olduğu "Mavi Nil ve Güney Kordofan vilayetlerine ilişkin düzenlemelerin ele alınacağı" doğrudan müzakereler de çarşamba günü Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da başlamıştı.

HABERE YORUM KAT