1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUDAN

  4. Sudan'da Kabile Çatışması: 20 Ölü
Sudan'da Kabile Çatışması: 20 Ölü

Sudan'da Kabile Çatışması: 20 Ölü

Sudan'ın Güney Darfur eyaletinde iki kabile arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü bildirildi.

18 Nisan 2016 Pazartesi 02:01A+A-

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ez-Zureykat kabilesinden silahlı kişiler El-Mealiya kabilesine saldırdı. Eyaletin Hor Taan bölgesinde meydana gelen saldırı sonrası çıkan çatışmalarda her iki taraftan da en az 10'ar kişi hayatını kaybetti.

Kabileler arasındaki çatışmanın çıkış nedeniyle ilgili ayrıntılı bilgi verilmezken, geçen yıl hükümetin taraflara sunduğu barış anlaşmasının sadece Zureykat kabilesi tarafından imzalanması nedeniyle bu tür olayların yaşandığı kaydedildi.

Mealiya ve Zureykat kabileleri arasında 2013 yılından bu yana çatışmalar yaşanıyor. Son olarak Şubat 2015'te bu çatışmalara son vermek için hükümet gözetiminde taraflarca barış anlaşması imzalanmış ancak bir sonuç alınamamıştı.

Darfur bölgesinde Sudan ordusu 2003 yılından bu yana isyancılarla savaşıyor. Bölgede istikrarın olmayışı silah kullanımının yaygınlaşmasına ve kabileler arasındaki çatışmaların artmasına neden oluyor.

AA

HABERE YORUM KAT