1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUDAN

  4. Sudan Devlet Başkanı Ömer El-Beşir Katar'da
Sudan Devlet Başkanı Ömer El-Beşir Katar'da

Sudan Devlet Başkanı Ömer El-Beşir Katar'da

Sudan Devlet Başkanı Beşir, Katar Emiri Temim ile Doha’da görüştü.

17 Haziran 2016 Cuma 13:41A+A-

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir ile başkent Doha’da bir araya geldiği bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA’da yer alan haberde Temim'in, Doha’daki El-Bahr kasrında, resmi ziyaret çerçevesinde başkente ulaşan Beşir ile bir araya geldiği aktarıldı.

Görüşmede tarafların iki ülke arasındaki işbirliği ile ikili ilişkileri güçlendirme yollarının ele aldığı belirtilen haberde, tarafların bölgesel ve küresel mesele ve gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

Haberde ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın da Katar’a ulaştığına işaret edilerek, cumartesi günü Temim ile görüşme yapması beklendiği dile getirildi.

Öte yandan, Sudan resmi haber ajansı SUNA’ya açıklama yapan Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, görüşmede Sudan ile Katar arasındaki ilişkilerinin sürdürülmesi konusunda anlaşmaya varıldığını kaydederek, ele alınan tüm meselelerde görüş birliği sağlandığını söyledi.

Gandur, iki ülkenin dışişleri bakanlıklarına, ortak siyasi istişare konseyi ile iki ülke arasında bakanlık komitesinin gerçekleştirilmesi konusunda talimat verildiğini dile getirdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT