1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sözcü'nün Silivri Manşeti Yalan Çıktı
Sözcü'nün Silivri Manşeti Yalan Çıktı

Sözcü'nün Silivri Manşeti Yalan Çıktı

“Silivri'den en çok oy HDP'ye ve AKP'ye çıktı” manşetiyle yayına çıkan Sözcü Gazetesi'ni, Silivri sandıklarından çıkan seçim sonuçlarına ilişkin belgeler yalanladı. Sözcü'nün iddiasının aksine Silivri'den en çok oyu HDP ve CHP almış...

02 Temmuz 2018 Pazartesi 13:06A+A-

Okuyucularına sunduğu yalan haberler ve dezenformasyon odaklı içeriklerle bilinen Sözcü Gazetesi bugünkü manşetine de farklı bir yalanı taşıdı.

Manşetinde “Silivri'den en çok oy HDP'ye ve AKP'ye çıktı” haberine yer veren gazetenin okuyucularına yine yanlış bilgileri aktardığının ortaya çıkması uzun sürmedi.

Silivri'den oylar HDP ve Millet İttifakı'na gitti

Sonuçlara göre, Silivri'deki sandıkların hemen hepsinde HDP açık ara birinci sırada çıkarken, CHP ve Millet İttifakı'nın aldığı oy oranları da dikkatlerden kaçmadı.

Örneğin Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda HDP oyların yüzde 48.16'sını alırken Millet İttifakına çıkan oy oranı yüzde 46.32 oldu. AK Parti'nin bu sandıkta aldığı oy oranı ise yüzde 2.45'te kaldı.

Silivri 8 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda da benzer sonuçlar ortaya çıktı. Yüzde 43.33 ile HDP'nin ilk sırada yer aldığı sandıklardan CHP'ye yüzde 15.25, İyi Parti'ye ise yüzde 9.97 oranında oy çıktı.

Silivri'deki 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ise CHP yüzde 31.86 ile ilk sırada çıkarken, HDP'nin burada yüzde 30.27 oy oranına ulaştığı görülüyor. AK Parti'ye söz konusu sandıktan çıkan oy oranı ise sadece yüzde 5.8.

Silivri'deki oy oranlarının dağılımını gösteren tablo şöyle:

 

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT