1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sözcü ve Aydınlık'tan Zafer Naraları!
Sözcü ve Aydınlıktan Zafer Naraları!

Sözcü ve Aydınlık'tan Zafer Naraları!

Yaş atamaları ve Balyoz sanıklarının temdit edilmesi Başbakan'ın yeni genelkurmay başkanına jesti mi yoksa ordunun zaferi mi?

05 Ağustos 2011 Cuma 12:40A+A-

Bugün bir köşe yazarı YAŞ’ta yaşananları şöyle özetlemişti.

"Fırtına gibi başladı meltem gibi bitti"

Aylar öncesinden konuşulmaya başlanan 2011 Yüksek Askeri Şurası dün yapılan atamalarla sona erdi.

Bir gün öncesinde çıkan haberlere göre bazı atamalarda önemli sürprizler yaşandı.

Hava Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’na yapılan atamalar ve Balyoz darbe planı sanıklarının emekli edilmeyerek görevlerinin bir yıl süreyle uzatılması sürpriz oldu.

Peki atamalarda Hükümetin istediği mi oldu yoksa Askerin mi?

Bunu anlamak için bazı gazetelerin bugünkü manşetlerine bakmak yeterli.

Sözcü ve Ergenekon sanığı Doğu Perinçek’in Aydınlık Gazetesi’nin yeni komuta kademesi için attığı manşetlerde adete “zafer çığlıkları” var.

sozcu_yasatamasi.jpg

Sözcü “İlk Raunt Askerin” sürmanşetiyle çıkarken, Aydınlık Gazetesi, zafer çığlıklarını gizlememiş ve “Ordu Kazandı AKP Kaybetti” sürmanşetini atmış.

Aydınlık ayrıca, sürmanşetin yanına, Balyoz sanıklarının haklarını koruyamadığı için istifa eden Eski Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner’in resmini koyarak şöyle bir spot başlık atmış: İSTİFA ZAFERİ

aydinlik_yasatamasi.jpg

Yani sözün özü şu ki, Aydınlık Grubu, dünkü YAŞ atamalarını bir zafer olarak görüyor.

Haberin girişinde ise şöyle bir cümle kurulmuş: Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) alınan kararlar açıklandı. Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifası, AKP’nin planlarını bozdu. Atamalarda TSK’nın görüşü hakim oldu.

Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifası sonrası Necdet Özel ismi ön plana çıkınca Sözcü Gazetesi ertesi gün “Tayyip’in Komutanı” diye manşet atmıştı; ama şimdi o da atamaları askerin bir zaferi gibi görüyor.

Sivilleşme, normalleşme, yeni masa düzeni derken bir YAŞ daha sona erdi.

Her ne kadar bazı gazeteler Balyoz sanıklarının emekli edilmeyerek görev sürelerinin bir yıl daha uzatılmasınıı Başbakan’ın yeni genelkurmay başkanına jesti olarak değerlendirse daha bir gün önce manşetlerden “Ordu elden gitti” naraları atanların bir gün sonra “ZAFER” manşetleri atmaları oldukça ilginç bir ayrıntı…

 

(Aktifhaber)

HABERE YORUM KAT