1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Son Yaşanan Hadise Bir Hukuk Sabotajıdır"
"Son Yaşanan Hadise Bir Hukuk Sabotajıdır"

"Son Yaşanan Hadise Bir Hukuk Sabotajıdır"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, yetkisiz mahkemeden tahliye kararına ilişkin, "Son yaşanan hadise açıkça bir hukuki işlem değil, bir hukuk sabotajıdır, bir hukuk saldırısıdır" dedi.

28 Nisan 2015 Salı 13:30A+A-

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yetkisiz mahkemeden tahliye kararına ilişkin, "Seçim öncesinde ne tür tezgahlar yapıldığını, kimlerin kimlerle yan yana geldiğin, kimlerin kimlerle kol kola girdiğini daha iyi görüyoruz. Son yaşanan hadise açıkça bir hukuki işlem değil, bir hukuk sabotajıdır, bir hukuk saldırısıdır. Paralel yapının gördüğümüz gibi kertenkelenin kuyruğunu kesmek yetmiyor, kesiyorsunuz bir daha uzuyor, kesiyorsunuz bir daha uzuyor, kertenkelenin başını ezmek gerekiyor. Yılanın başını koparmak gerekiyor" dedi.

"O üst akıl, yani o kişileri canlı bomba gibi eyleme gönderen, ülkeyi karıştırmak isteyen üst akla hesap sormak gerekiyor" diyen Akdoğan, şöyle konuştu:

"Hukukçu, intihar eylemcisi değildir. Kimse hukuku katlederek, hukuka hizmet edemez. Bunlar açıkça devlete, demokrasiye ve hukuka meydan okuma girişimdir. Biz buna pabuç bırakmayız. Hukuk sistemi, yargı camiası da pabuç bırakmaz, Türk milleti de pabuç bırakmaz. Bu herkesin gerçek niyetini daha fazla gözler önüne seren bir konudur.

Başından beri diyoruz ki bir ulusal güvenlik meselesidir ama birileri anlamamakta ısrar ediyor. Bu son yaşanan da göstermiştir ki bu ciddi bir hukuk sistemi açısından da büyük bir tehlikedir. Muhalefet partileri paralel yapıyla mücadele, darbeci anlayışla mücadele, vesayetçi anlayışla mücadelede hükümetin yanında bugüne kadar yer almadılar. Maalesef hükümet, devlet bu mücadeleyi sadece kendi meselesiymiş gibi bu mücadeleyi devam ettirmek zorunda kalıyor. Burada ortak bir mücadele verilmesi gerekir"

"Reformlara kimse destek vermedi"

"Sessiz devrim diye adlandırılan reformları biz hayata geçirirken hiç kimse destek vermedi" diyen Akdoğan, "HDP de CHP de buna dahil. MHP zaten kategorik olarak karşı çıktı. Şimdi utanmadan birileri kalkıp 'şöyle yapacağız, böyle yapacağız, Çözüm Sürecini devam ettireceğiz' diyorlar. Siz 12-13 yıldır hangisine destek verdiniz? Kılıçdaroğlu, 'biz sadece HDP ile görüşürüz' demiş. Biz kimle görüşüyoruz, biz de HDP ile görüşüyoruz, sizinle de görüşmek istedik. Meclis'te komisyon kurduk, üye verdiniz mi? AK Parti ve HDP milletvekilleri vardı. Siz oraya üye bile vermediniz. PKK mı vardı komisyonda? Yoktu ama oraya bile giremediniz." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT