1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Somali'de Bombalı Saldırı Düzenlendi
Somali'de Bombalı Saldırı Düzenlendi

Somali'de Bombalı Saldırı Düzenlendi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da 5 kişinin hayatını kaybettiği bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı Eş Şebab örgütünün üstlendiği bildirildi.

22 Ocak 2016 Cuma 01:05A+A-

Eş-Şebab Örgütü'ne yakın Radyo Endülüs'te yayımlanan açıklamada, "Mücahitler, hükümet yetkilileri ile yabancı diplomatların devamlı gittiği bir restorana kutsal bir saldırı gerçekleştirdi. Ölü, yaralıların yanı sıra maddi hasar mevcut" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, güvenlik güçleriyle girilen çatışmaların ardından bölgeyi örgütün kontrol altına aldığı öne sürüldü.

Bu arada emniyet kaynakları, saat 20.00 sıralarında Eş-Şebab örgütüne bağlı güçlerin, başkent Mogadişu'nun Lido bölgesinde bulunan Beach View Otel ile India Restoranta bomba yüklü araçla saldırı düzenlediğini aktardı.

Bombalı saldırının ardından silahlı grubun otele silahlı saldırıda bulunduğunu dile getiren kaynaklar, otele giren bir grubun Afrika Birliği askerleri tarafından kuşatıldığını öne sürdü. Görgü tanıkları ise bölgeden halen silah sesleri geldiğini söyledi.

Somali İçişleri Bakanlığı kaynakları saldırıdaki kayıplar konusunda açıklama yapmak için henüz erken olduğunu bildirdi.

Başkent Mogadişu'daki bir kafenin otoparkında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT