1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Somali'de Askerler Silah Satarken Yakalandı
Somali'de Askerler Silah Satarken Yakalandı

Somali'de Askerler Silah Satarken Yakalandı

AMISOM, misyon bünyesinde görevli 5 askerin, askeri araç gereç ve mühimmat satarken suçüstü yakalandığını doğruladı.

07 Haziran 2016 Salı 12:22A+A-

Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM), misyon bünyesinde görevli 5 askerin, askeri araç gereç ve mühimmat satarken suçüstü yakalandığını doğruladı.

AMISOM Başkanı Francisco Caetano Jose Madeira, Somali emniyet birimleri ile ortak yapılan operasyon sırasında 15 kişinin askeri araç gereç ve mühimmat satarken yakalandığını bunlardan 5'inin misyon bünyesinde görevli asker olduğunu belirtti.

Madeira, AMISOM'un bazı askerlerin benzer suçlara karıştığına dair şikayetler aldığını bunun üzerine harekete geçerek söz konusu kişilerin yakalandığını ifade etti.

AMISOM'un Somali'deki göreviyle bağdaşmayan bu gibi olayları kabul etmediğini kaydeden Madeira, suçluların gerekli cezalara çarptırılacağına dikkati çekti.

Dün Somali emniyet birimlerinin, AMISOM bünyesinde görevli 5 asker, 10 silah taciri ve komisyoncuyu askeri araç gereç ve mühimmatı satarken suçüstü yakaladığı bildirilmişti.

Somali'de Birleşmiş Milletler'in desteğiyle kurulan AMISOM bünyesinde başta Uganda, Etiyopya ve Kenya'dan olmak üzere yaklaşık 22 bin asker bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT