1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Solum Sol Tarafım Cümle Varlığım 1 Sayılık!
Solum Sol Tarafım Cümle Varlığım 1 Sayılık!

Solum Sol Tarafım Cümle Varlığım 1 Sayılık!

“Halka yalan söylemek suçtur!” sloganını sıklıkla kullanan Sol, günlük gazeteden dergiye döndü. Sadece bir sayı çıkardı; dergi yayınını da durdurdu. Üstelik “Dergi büyük ilgi gördü!” dedi.

20 Haziran 2014 Cuma 13:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

TKP’nin günlük Sol gazetesi geçtiğimiz günlerde yayını durdurmak zorunda kaldığını söylemiş ve haftalık dergi olarak devam edeceğini duyurmuştu. Sol Dergisi bir sayı çıktı ve çıktıktan sonra Sol, derginin yayınını da durdurduğunu ilan etti.

Büyük İlgi Gördü; Kapatmaya Karar Verdik!​

Aynı derginin haber portalı Sol Haber, bir sayı çıktıktan sonra derginin yayınını durdurmasını şöyle duyurdu: “Geçtiğimiz haftasonu yayınına başlayan ve büyük ilgi gören soL Dergisi, yayınını durdurma kararı aldı.”

İlginç, yayın dünyasında büyük ilgi gören, yankı uyandıran bir dergi, hem de sadece bir sayı çıktıktan sonra neden yayınına son verir ki? İyisi mi “Halka yalan söylemek suçtur!” deyip fazla irdelemeyelim.

***

SOL Dergisi Yayın Kurulu tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

"soL dergisinden kamuoyuna,

1 Ekim 2012’de “Halka Yalan Söylemek Suçtur” şiarıyla yola çıkan günlük soL gazetesinin 4 Haziran 2014’te yayına ara vermesinin ardından, aynı şiarı hayata geçirmek üzere 15 Haziran 2014’te başlayan haftalık dergi formatındaki yayını, maalesef bir sayı sürebilmiş ve yayını durdurma kararı alınmıştır.

Basın tarihinde iz bırakan ve Haziran direnişinin bayraklarından olan, AKP iktidarına, emperyalizme, gericiliğe, sermayeye hayatı zindan eden, aydınlanmanın, bağımsızlığın ve emeğin ön saflarında dövüşen bir günlük gazetenin devamı olarak çıkan haftalık derginin, ilk sayısında içerik ve tasarım açısından büyük beğeni toplamasına karşın almak zorunda kaldığımız bu karar, kuşkusuz hepimiz için üzücü olmuştur.

soL’un boşluğunun hissedileceğinden eminiz, üzüntümüz bundan kaynaklıdır.

Ama gazetenin kapanması sırasında söylediğimiz ve derginin çıkışıyla kanıtladığımız gibi, bir kez daha, “dostlarımızın içi rahat olsun” diyoruz.

Bu ülkeyi, halkın gerçekleri öğrenmesi için çıkan bir yayından mahrum etmeyiz, devrimci mücadelenin, boyun eğmeyenlerin yayınsız kalmasına izin vermeyiz, sosyalizmin sözünü burjuva medyasının karşısında meydan meydan haykırmaktan geri durmayız.

Dostlarımızın içi rahat olsun!

soL dergisinin arkasındaki irade de, derginin bütün emekçileri de, dimdik ayakta ve görevinin başında, bilincindedir.

En kısa zamanda yeniden buluşmak üzere...

Halka yalan söylemek suçtur! Boyun eğme! Yaşasın sosyalizm!"

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum