1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Solcu Basın İMKANDER'i Hedef Gösteriyor
Solcu Basın İMKANDER'i Hedef Gösteriyor

Solcu Basın İMKANDER'i Hedef Gösteriyor

İMKANDER'in Suriye halkına yönelik yardım faaliyetlerinden rahatsızlık duyan marjinal sol çevreler dernek aleyhinde kampanya başlattı. İMKANDER, yanlı haberleri tekzip ederek hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

22 Eylül 2014 Pazartesi 16:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Savaş muhacirlerine yardımlarıyla tanınan İMKANDER aleyhinde bugün Birgün, Sözcü, Oda Tv gibi marjinal sol yayın organları kampanya başlattı.

İMKANDER'in ülke genelinde sürdürdüğü ilaç kampanyaları ve Suriye'ye yönelik yardımlarından rahatsızlık duyan çevreler, Gaziantep ve Kilis'te Suriyeli yaralıların konakladığı evleri "örgüt evi" gibi göstererek, derneğin Esed rejimine karşı savaşan örgütler için "cihat hastanesi" kurduğunu iddia ettiler.

Suriyeli yaralıların kaldığı evlerin ve yaralıların fotoğraflarını yayınlayarak hedef tahtasına oturtan yayın organları, derneğin Gaziantep Temsilciliğini ve Şahinbey Belediyesi'ni de hedef gösterdiler.

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, yaptığı basın açıklamasında yayınlara tepki göstererek "mezkur yayında derneğimize ait olmayan sadece derneğimiz tarafından da olumlu ve hayırlı bir çalışma olarak görülüp desteklenen ve sınır bölgemizdeki olağanüstü durum sebebiyle ortaya çıkmış bu mekanlar hedef tahtasına oturtulmakta, aynı şekilde derneğimiz de, Esed rejiminin destekçisi ve Hatay-Reyhanlı'da 52 vatandaşımızı hunharca katletmiş olan terör örgütlerine hedef gösterilmektedir. Bu şekilde haber yapılmasını, gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. İMKANDER olarak, dün olduğu gibi bugün de İslam dünyasındaki savaş ve işgaller sebebiyle ülkemize sığınmış tüm insanlara yardımlarımızı ulaştırmaya gayret edeceğimizi, bu tür yayınların çalışma azmimizi kırmayacağını bilakis arttıracağını kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi.

Bilindiği gibi bu yayın organlarında yayınlanan haberlerden sonra, Gaziantep'te çeşitli Suriyelilerin evleri yakılmış, Suriyelilere saldırılmış ve Belediye tarafından çok sayıda mülteci aile güvenli bölgelere taşınmıştı.

birgun-gazetesi-cihat-hastanesi.png

İMKANDER Basın Açıklaması:

Suriyeli Kardeşlerimizle Yardımlaşmaktan Vazgeçmeyeceğiz!

22 Eylül 2014

Birgün Gazetesinin 22.09.2014 tarihinde yayınlanan nüshasında, 1. sayfada "İslamcı militanlar için Cihat Hastanesi açıldı" başlığıyla yayınlanan ve çeşitli internet sitelerinde aynı şekilde yayınlanan haber gerçekle bağdaşmayan pek çok unsur ihtiva etmektedir.

Haberde konu edilen ve kamuoyunda "yaralı evleri" olarak bilinen mekanlar Suriye'de yaşanan savaşın yoğunluğu sebebiyle sınır bölgelerimizdeki illere yaralı olarak ulaşan kişilerin yakınları tarafından kurulmuştur. Suriyeli sivil toplum ve yardım örgütlerinin çabalarıyla oluşturulmuş olan bu mekanlarda tedavi hizmeti verilmemekte, tedavileri hastanelerde yapılan ve çoğunluğu yatalak durumdaki  hastaların normal hayata intibak edebilmesi için çaba sarf edilmektedir. Bildiğimiz kadarıyla, bu mekanlarda konaklayan yaralıların sivil ya da savaşçı olmasına dikkat edilmemekte, sadece hasta ve düşkün durumda olmalarına bakılmaktadır.

Haberin imza sahibi olan muhabir Doğu Eroğlu, söz konusu haberi gerçekler üzerine değil, duyumları üzerine kaleme almıştır. Gaziantep ve Kilis'te bulunan bu mekanlara İMKANDER olarak ülke genelinde sürdürdüğümüz kampanyalar ile ilaç yardımında bulunmaya çalışıyoruz. Derneğimiz ayrıca, Suriye içerisindeki hastanelere ve sağlık merkezlerine de ilaç ulaştırmakta, yaralıların tekerlikli sandalye, protez gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır. Ülkemizin sınırında yaşanan ve milyonlarca insanı derinden etkileyen, mülteci durumuna düşüren bir savaşa bigane kalarak mağdur insanlara yardım etmememiz beklenemez. Suriyeli misafirlerimize dil, din ve ırk farkı gözetmeden yardım etmeye çalışmamız, kınanacak değil, takdir görmesi gerek bir tavır olarak kabul edilmelidir. Nitekim derneğimiz, IŞİD ile PYD güçleri arasında yaşanan çatışmalardan dolayı ülkemize sığınan Suriyeli Kürt kardeşlerimize de yardım ulaştırmış ve yardım yapmaya devam etmektedir.

Genel Merkezimizin bulunduğu İstanbul'da hayat mücadelesi veren yüzlerce Suriyeli aileye bugüne kadar insani yardım ulaştırılmıştır. Bu yardım alan kişilerin Arap, Kürt ya da Türkmen olmasına bakılmadığı gibi Suriye'de savaşçı mı yoksa sivil olarak mı bulunduğunu sorgulamak, araştırmak ve tesbit etmek için çaba sarfetmek, bir insan hakları ve insani yardım kuruluşu olan İMKANDER'in ne görevidir, ne de sorumluluğundadır.

Oysa ki, mezkur yayında derneğimize ait olmayan sadece derneğimiz tarafından da olumlu ve hayırlı bir çalışma olarak görülüp desteklenen ve sınır bölgemizdeki olağanüstü durum sebebiyle ortaya çıkmış bu mekanlar hedef tahtasına oturtulmakta, aynı şekilde derneğimiz de, Esed rejiminin destekçisi ve Hatay-Reyhanlı'da 52 vatandaşımızı hunharca katletmiş olan terör örgütlerine hedef gösterilmektedir.

Dolayısıyla söz konusu haberde konu edilen iddiaların doğru olmadığını anlamak ve bu doğrultuda görüşlerimize başvurmak mümkün iken, bu yönde bir araştırma ve incelemeye gerek görmeyerek bu şekilde haber yapılmasını, gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. İMKANDER olarak, dün olduğu gibi bugün de İslam dünyasındaki savaş ve işgaller sebebiyle ülkemize sığınmış tüm insanlara yardımlarımızı ulaştırmaya gayret edeceğimizi, bu tür yayınların çalışma azmimizi kırmayacağını bilakis arttıracağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Murat ÖZER
İMKANDER Genel Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum