1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sol-Sosyalist Saldırılar Kahramanmaraş’ta Protesto Edildi
Sol-Sosyalist Saldırılar Kahramanmaraş’ta Protesto Edildi

Sol-Sosyalist Saldırılar Kahramanmaraş’ta Protesto Edildi

Kahramanmaraş’ta İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nde Müslümanlara ve İslami çalışmalara yönelik yapılan saldırılar protesto edildi.

11 Aralık 2015 Cuma 18:06A+A-

Üniversiteli Genç Müslümanlar’ın çağrısı ile Ulu Cami meydanında bir araya gelen üniversiteli öğrenciler son zamanlarda sol-sosyalist grupların Müslümanlara karşı düzenlediği saldırılar için basın açıklaması yaptı.  

Programda söz alan Kahramanmaraş Özgür-Der temsilcisi Celal KURŞUN emperyalist Rusya, ABD, Fransa, İngiltere v.s. gibi ülkelerin IŞİD’ i bahane ederek Suriye’ ye çöreklendiğini ve aynı zihniyete sahip yerel uzantıları da Türkiye’ de IŞİD’i bahane ederek üniversitelerde İslami çalışmalara karşı sistematik saldırılar düzenlediğini beyan etti. Kurşun konuşmasında: “Sol-sosyalist grupların, Apoist PKK ve gençlik yapılanmaları olan “Yurtseverlerin”, Halkevlerinin üniversite yapılanmaları “Öğrenci Kollektifleri” ’nin üniversitelerde geçen yıllardan beri Müslümanlara karşı düzenlediği saldırıları yakinen takip etmekteyiz. Bizler buradan o kokuşmuş zihniyetin sahiplerini Müminler ancak kardeştir şiarı ile hadsizlik etmemeleri hususunda uyarıyoruz! Nerede bir kardeşimize ve yapılan İslami çalışmalara engel oluşturacak saldırı görür ve duyarsak,  bu zihniyetin müntesipleri bilsin ki bizler her daim onların karşısında tek yürek, yekvücut kurşunla kaynatılmış binalar gibi duracağız” dedi   

Daha sonra üniversite öğrenicileri adına Yasir ÇİÇEKLİ basın metnini okudu. Sık sık tekbirler getiren grup aşağıdaki sloganları attı:   “Müslüman Zülme Boyun Eğmez” , “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek”, “İslami Hareket Engellenemez”, “Katil ABD İşbirlikçi PKK”.

maras-20151211-01.jpg

maras-20151211-02.jpg

maras-20151211-03.jpg

maras-20151211-04.jpg

maras-20151211-05.jpg

maras-20151211-06.jpg

maras-20151211-07.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Üniversitelerdeki İslami Mücadelemiz Engellenemez!

Müslümanların üniversitelerdeki varlığından ve her türlü çalışmalarından rahatsız olan İslam düşmanı Sol gruplar, geçtiğimiz günlerde İTÜ'de cami talebi için bir araya gelen Müslümanlara saldırdı. Ankara Üniversitesi mescidinde Kur'an okumak için bir araya gelen hanım kardeşlerimizi ''burada bizden başka gruplara izin vermeyiz'' diyerek mescitten dışarı çıkarmak suretiyle engelledi. Sol-Sosyalist gruplar geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde mezkûr hadiseler üzerine yayınladığı bildirisinde İslam’a ve Müslümanlara hakaret etti.Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde tamamen insani duygularla nepal'deki Müslüman kardeşlerimize dikkat çekmek onlar için farkındalık oluşturmak amacıyla açılan resim sergisine yönelik bir grup kendini bilmez arkadaşlar hadlerini aşarak stanttaki görevli bayan arkadaşımıza saldırmışlardır. Daha önce yapılan saldırılara ilaveten yapılan son saldırı Üniversiteli Genç Müslümanlar olarak Sabrımızı taşırmıştır. Öğrenci kolektifi adını veren bu gruplar ışıktan korkan Yarasalar misali başka bir fikrin ne olduğunu dahi aldırış etmeden saldırmaktadırlar. İslam’a olan tahammülsüzlüklerinin tezahürü olan bu hakaretlerini yine IŞİD’ci propagandasına sığınarak yaptılar. Bizler burada saldırıya uğrayan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve üniversitelerdeki İslami mücadelemizin engellenemeyeceğini beyan etmek için toplandık.

Sol-Sosyalist grupların, Müslümanları IŞİD’ci diye yaftalamaları bilindiği üzere egemen güçlerin tüm dünya genelindeki Müslümanlara dönük propagandasının bir kopyasıdır. Fransa'da gerçekleşen Charlie Hebdo ve Paris saldırılarıyla birlikte Amerika'nın 11 Eylül sonrası uyguladığı politika yeniden devreye sokulmuş ve Müslümanlara, İslam'a karşı adeta bir cadı avı başlatılmıştır. İslam’ı terör kaynağı göstererek ve IŞİD propagandası kalkan olarak kullanarak İslam düşmanlığı meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Fransa'nın Mali saldırılarının; Esed'in, İran'ın, Rusya'nın ve koalisyon güçlerinin Suriye'deki saldırılarının ve Bangladeş'in Cemaat-i İslami liderlerine karşı yürüttüğü sistematik idamların kaynağı İslamofobi olarak sunulmaktadır. Ancak çok açık ki İslam'a karşı yapılan bu saldırıların kaynağı İslamofobi değil, İslam düşmanlığıdır.

Son günlerde üniversitelerde yaşanan hadiseler de bu bağlamın üniversitelere yansımasıdır. Bu noktada ifade etmeliyiz ki zikredilen hadiseler iddia edildiği gibi karşıt gruplu öğrenciler arasında çıkan kavgalar değil, Sol çetelerin İslam’a, örgütlenme özgürlüğüne ve öğrencilere yönelik saldırılarından ibarettir.

Bu saldırganlık sadece son haftalarda yaşanan bir hadise olmayıp bilakis solcuların yıllardır devam eden tahammülsüzlüğünün ve İslam düşmanlığının bir tezahürüdür. Bununla birlikte Sol grupların bu sekter-faşizan tutumundaki önemli bir diğer sebebi de Müslümanların üniversitelerdeki artan çabalarıdır.

Bu durumu oldukça tedirgin ve bir o kadar da korku ile izleyen İslam’a düşmanlıklarıyla maruf Sol-Sosyalist gruplar, İslami çalışmalara ve gruplara hakaretler ve saldırganlıklarıyla İslami harekete engel olmaya çalışmaktadır. Her alanda kaybetmeye mahkûm Sol-Sosyalist düşüncenin müntesipleri üniversiteleri baskı ve zorbalıkla kontrolleri altına aldıklarını, alacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Bu topraklara yabancı, halkın değerlerine düşman bir ideolojinin saldırgan savunucuları şunu artık iyi bilsinler ki; üniversiteler de Müslüman halkın ve onların çocuklarınındır. Biz hak ve adalet perspektifiyle baskı ve zorbalık gibi insanlık onuruyla bağdaşmayan yöntemleri reddederek herkesin özgür bir şekilde düşünceleri doğrultusunda çalışma yapmasını savunuyoruz. Kemalist dönemde elde ettikleri imkânlarla şımarık çocuklar gibi davrananlar bu gerçeği eninde sonunda göreceklerdir. Bu zalimlere ve zorbalara bundan sonraki süreçte ayaklarını denk almalarını zalimliklerini devam ettirdikleri takdirde yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını ve İbrahim'i bir duruşla karşılarında olacağımızı deklare ederiz

Üniversiteli Genç  Müslümanlar

Foto: A. Sami DEMİR

HABERE YORUM KAT

3 Yorum