1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Sol Örgütlerin Silah Kapısı; Kesep
Sol Örgütlerin Silah Kapısı; Kesep

Sol Örgütlerin Silah Kapısı; Kesep

Sol örgütlerin silah kapısı; Kesep 2014 yılı Mart ayında direnişçiler tarafından ele geçirilen Kesep Kapısı Haziran ayında yeniden Esed güçleri tarafından işgal edildi.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 21:27A+A-

Gezi eylemleriyle tırmanan sol grupların gövde gösterilerinde kullanılan silahlar büyük oranda Suriye bağlantılı kişiler tarafından Türkiye’ye sokulmakta.

Suriye muhaberatının da desteklediği sol eylemlerde kullanılan ve aralarında bazı ağır silahlarında bulunduğu mühimmatın, sınırın Türkiye tarafında bulunan Nusayri köylüleri tarafından kaçak olarak ülkeye sokulduğu belirtiliyor.

Son Okmeydanı eylemlerinde ele geçirilen silahlarında yine, Hatay – Yayladağı – Kesep bölgesinden ülkeye kaçak yollardan girdiği ifade edilmekte.

Haziran ayı ortalarında imkansızlıklar sonucu direniş güçlerinin elinden çıkan Kesep kasabası, Beşşar Esed hükümeti ve Türkiye arasında kalan tek sınır bölgesi.

Türkiye’de yeni provokasyonlar peşinde olan sol-marksist grupların büyük oranda silah ve mühimmat yığınağı yaptığı ve bu amaçla Kesep-Yayladağı çevresinden ciddi oranda destek aldığıda gelen bilgiler arasında.

Gaziantep, Hatay ve en son olarak Kahramanmaraş’ta Suriyelilere yönelik provakatif gösteri düzenleyen ekibinde El muhaberat üyeleri tarafından yönlendirildiği, bu ve benzeri kışkırtmaların içerideki işbirlikçiler aracılığı ile yineleneceği beklenmekte.

Yılmaz Bilgen / Islahhaber.net

HABERE YORUM KAT

1 Yorum