1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sol Haber'den Provakatif Bir Haber Daha!
Sol Haber'den Provakatif Bir Haber Daha!

Sol Haber'den Provakatif Bir Haber Daha!

Esed yandaşlığı ile bilinen Sol Haber portalı Suriye konusunda sürdürdüğü provokatif haberlere bir yenisini daha ekledi.

08 Mayıs 2015 Cuma 06:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sol Haber, “Suriye sınırına plakasız TIR'lar gidiyor” haberiyle yayınladığı videoda Türkiye’den Suriye’ye mühimmat gittiğini ima etti. Ancak bizzat yayınladığı video yaptığı dezenformasyonu ele verdi.

Genç Öncü haber sitesi, Sol Haberin provokasyon haberini deşifre etti!

Sol Haber portalının yaptığı ve çeşitli sitelerden servis edilen plakasız tırlar haberi son günlerde muhalefet ve Esed destekçilerinin ortaya attığı asılsız Suriye'ye girilecek iddiaları ve Türkiye IŞİD'e destek veriliyor algısı üzerine bir operasyon haberi. 

Sol Haber bülteninin plakasız tırlar diyerek verdiği haberdeki tırlar ise Birleşmiş Milletler'e ait. BM araçları gümrükte indir bindir yapmamak için Türkiye sınırına 10 Km mesafede doldurulur. Suriye tırları özel izinle Türkiye'ye girer gıda, temizlik malzemesi yüklenir.

Servis edilen videoda görüldüğü gibi önceden doldurulan BM araçlarına ortada ve en arkada diğer BM araçları eskortluk eder. Bu araçlar 50. saniyede göreceğiniz gibi standart araçlardır.

Esed ve Batı yanlısı Sol Haber bu haberi ile Suriye sınırındaki işleyişten habersiz ülke insanını kandırmaya ve Türkiye aleyhine yalanlarla dolu bir kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadır. 

HABERE YORUM KAT