1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. SMDK’dan Jandarmanın 4’ü Çocuk 11 Suriyeliyi Vurduğu İddiasına Dair Açıklama
SMDK’dan Jandarmanın 4’ü Çocuk 11 Suriyeliyi Vurduğu İddiasına Dair Açıklama

SMDK’dan Jandarmanın 4’ü Çocuk 11 Suriyeliyi Vurduğu İddiasına Dair Açıklama

İstanbul merkezli Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, Suriye’den Hatay’a geçerken 4’ü çocuk 11 Suriyeli sığınmacının jandarma tarafından vurulup öldürüldüğü iddiasına dair açıklama yaptı.

19 Haziran 2016 Pazar 16:26A+A-

Bugün Küreselanaliz sitesinin görüntülerine yer verdiği olayla ilgili Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden de olayı teyit edici bir haber yapıldı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) yaptığı açıklamada, Menbic’deki çatışmalardan kaçan 8 Suriyeli sivil sınırda Türk askeri tarafından vurularak öldürüldüğü ve 8 kişinin de yaralandığı belirtildi. Gözlemevi, Türkiye’ye geçmek isterken öldürüldüğünü belirttiği 8 kişiden dördünün çocuk olduğunu ifade etti.

İstanbul merkezli Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu ise ‘korkunç trajedi’ olarak nitelendirdiği olayda 11 kişinin öldüğünü öne sürdü. Yapılan açıklamada, bu olayların Türkiye’nin gösterdiği misafirperverlikle bağdaşmadığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi daha önce de benzer olayların yaşandığını öne sürmüştü. Türkiye ise, güvenlik güçlerinin sınırı geçmeye çalışan Suriyelilere değil, kaçakçılara ateş açtığını belirtmişti.

Olaya Dair Videonun da Yer Aldığı Haberimiz >>>

Kaynak: AFP, Reuters, Al Jazeera, Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum