1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Slovakya’da İslam Karşıtı Yasa Tasarısı Kabul Edildi
Slovakya’da İslam Karşıtı Yasa Tasarısı Kabul Edildi

Slovakya’da İslam Karşıtı Yasa Tasarısı Kabul Edildi

Slovakya Meclisi, ülkede İslam'ın resmi din olması ve Müslümanların cami açmasını zorlaştıran yasa tasarısını kabul etti.

01 Aralık 2016 Perşembe 20:24A+A-

Koalisyon hükümetinde yer alan Slovakya Ulusal Partisi’nin (SNS) hazırladığı tasarı, muhalefetinde desteğiyle oy çokluğuyla yasalaştı. Yasaya göre bir dini topluluğun devlet tarafından tanınması için gerekli olan 20 bin üye şartı 50 bine çıkarıldı. Buna göre İslam'ın resmi din olarak kabul edilmesi ve Müslümanların cami açması için en az 50 bin kayıtlı üyeye sahip olmaları gerekecek.

Slovakya Ulusal Partisi’nin (SNS) Başkanı Andrej Danko, yaptığı açıklamada, Slovakya’nın İslamlaşmasını istemediklerini belirterek, “Gelecekte hiçbir cami inşa edilmemesi için yapabileceğimiz her şeyi yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 5 bin Müslümanın yaşadığı Slovakya’da, cami bulunmuyor. Müslümanların cami yapmak için yaptıkları başvurular, yeterli kayıtlı üyeye sahip olmadıkları gerekçesiyle reddediliyor.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, sığınmacı krizi kapsamında yaptığı açıklamalarda, "Slovakya'da birleşik Müslüman cemaatinin oluşmasına asla izin vermeyeceğiz", "Müslüman sığınmacı istemiyoruz" ve "Ülkemizdeki bütün Müslümanları tek tek izliyoruz" ifadeleriyle gündeme gelmişti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT