1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Skandalı Manşetine Taşıyan Gazetenin Bugünkü Baskıları Çalındı
Skandalı Manşetine Taşıyan Gazetenin Bugünkü Baskıları Çalındı

Skandalı Manşetine Taşıyan Gazetenin Bugünkü Baskıları Çalındı

Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Almanya'da PKK bürolarını ziyaret ettiği haberi ve müfettiş dosyasını içeren Diyarbakır Söz Gazetesi'nin matbaadan çıkan tüm baskıları çalındı.

14 Haziran 2016 Salı 22:58A+A-

‘Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Programı' kapsamında Almanya'ya götürülen Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin PKK bürolarını ziyaret ettiği haberi ve müfettiş dosyasını içeren gazetenin bugünkü tüm baskıları çalındı.

Edinilen bilgilere göre Diyarbakır'da yerel yayın yapan Diyarbakır Söz Gazetesi'nin matbaadan çıkan gazeteleri saat 02.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

Çalınan gazeteler hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Matbaadan çıkan gazetelerin dağıtım şirketine teslim edildikten sonra çalındığını ifade eden Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Büyüktimur, “Bugün 14 Haziran 2016 tarihli Diyarbakır Söz Gazetesi nüshası matbaada saat 02.00 sıralarında baskısı tamamlandıktan sonra dağıtımı üstlenen şirkete teslim ediliyor. Daha doğrusu 25 yıldır yapıldığı gibi dağıtım şirketinin önüne gazeteler bırakılıyor. Saatler ilerledikten sonra dağıtım şirketi tarafından bize telefon açılarak gazetemizin bize ulaşmadığı söylendi. Biz de gazetenin bırakıldığını bildirdik. Daha sonra yaptığımız araştırma neticesinde gazetenin oradan alındığı neticesine ulaştık ama kim tarafından nasıl alınmış henüz belli değil. Bu konuda Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Yenişehir amirliğine müracaatımız oldu. Gerek gazetenin sahibi Bülent Altındağ gerekse de gazeteleri teslim eden görevli arkadaş şikâyetçi oldular. Bu şikâyet üzerine soruşturma açıldı ve devam ediyor.” dedi.

Gazetelerinin manşetinde Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin PKK bürolarını ziyaret etmesinin yer aldığını dile getiren Büyüktimur, bu manşet ile çıkmış gazetelerin çalınmasının manidar olduğunu söyledi.

Büyüktimur sözlerine şöyle devam etti: “Bugünkü gazetemizin manşeti ‘Skandala Sümen Altı' başlığıydı. Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki bir grup öğrenci ve öğretmenlerle Almanya ve Hollanda'ya bir gezi düzenliyorlar. Bu gezi sırasında öğrencilerin bir gurubu orada ki PKK dernekleri olarak bilinen yerleri ziyaret etmişler. Orada örgütün bayrağı ve flamaları önünde fotoğraf çekmişler. Bunun yanında öğrenciler yine hava alanında bulundukları gezi esnasında topluca alkol aldıkları ve alkol şişelerinin önünde fotoğraf çektikleri ve sigara içtikleri; yani bir lise öğrencisinin yapmaması gereken hareketlerde bulunmuşlar. Bu hareketleri biz daha önce yazılı olarak dile getirmiştik. Ancak bunlarla ilgili elimize daha sonra görüntüler geçti ve bu resimleri gazeteye basmıştık. Tabi aynı dönemde bu konuyla ilgili yürütülen bir soruşturma vardı. Bu soruşturmayla ilgili alınan kararda sorumlu olan öğretmenlere kınama cezası verilmiş ancak uygulanmamıştı.  Bundan Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısını sorumlu göstermiştik. Vali yardımcısı bu soruşturmayı yürütürken neden böylesi skandal bir olayı önemsizleştirildi.”

Söz konusu okul hakkında yürütülen soruşturmadaki eksiklikleri de manşetlerine taşıdıklarını ifade eden Büyüktimur, “Öğrenciler AB'nin sağladığı fonla yurtdışına çıkıyor. Yanlarında öğretmenler var okul idaresi var ama öğrencilerin yaptığı ve gezdiği yerler tamamen ahlak dışı yerler. Bundan sorumlu olan ilçe milli eğitim müdüründen tutun da vali yardımcısına kadar bir göz ardı etme, sümen altı etme durumu söz konusu. Bu nedenle biz bunu gazetemizin manşetine taşıdık. Biz bu manşeti attığımız gün bu olayın yaşanması bize manidar geliyor, ‘Acaba bu olayın bununla bir alakası var mı' diye düşünmüyor değiliz. Bu konuda yürütülen soruşturmada emniyetin, cumhuriyet savcılığının bunu dikkate almasını bekliyor ve ümit ediyoruz. Diyarbakır Söz Gazetesi 26 yıldır yayınını sürdüren bir gazetedir. Biz bu yaşanan olayın takipçisi olacağız peşini bırakmayacağız. Bu yaşanan olay belki bizim için bir ilk oldu ama biz bu ilkin de içinden kendimize bir pay çıkartıp bu olayı yapanların maskesini düşüreceğiz.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel, Hüseyin Genel – İLKHA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum