1. YAZARLAR

  2. Mehmet Ocaktan

  3. Siz hiç utanmaz mısınız?
Mehmet Ocaktan

Mehmet Ocaktan

Yazarın Tüm Yazıları >

Siz hiç utanmaz mısınız?

04 Eylül 2012 Salı 04:33A+A-

Son dönemde, kendilerini ‘solcu’, ‘İslamcı’ olarak tanımlayan, ancak diktatörlerin safında duran “üçüncü dünyacı” garip bir sömürgeci aydın tipi türedi.

Bu grup, sadece solcu ve İslamcılardan ibaret değil elbette. Aralarında Ergenekoncu, ulusalcı, vesayetçi, ihtiyaç duyulduğunda darbeci, Ergenekondaki kadro yetersizliğinden demokrat olmuş her türlü aydın tipi mevcut.

Sağcısını, solcusunu, İslamcısını bir araya getiren ve de ‘Baas akrabalığı’ ortak paydasında buluşan bu tuhaf koalisyonu akıl ve mantımla açıklamak çok mümkün değil.

Mesela CHP, Esad daha fazla çocukları katletsin diye, Ergenekoncu, ulusalcı, Baasçı akrabalarıyla buluşup Esad’a destek panelleri düzenliyor. Diktatörü koruyup kollamakta, büyük özen gösteren CHP, ne hikmetse aynen Beşar Esad’ın cümleleriyle AK Parti düşmanlığı yapıyor.

Bu arada, İslamcılık teorisyenliği yapan bazı aydınların, konu AK Parti’ye vurmak olunca dolu dizgin gidip, Esad’ın katliamları konusunda ise dillerini yuttuklarını kayda geçirmekte yarar var.

Baas rejimini bütün hatalarıyla kabul eden bu ‘üçüncü dünyacı’ devşirme aydınlar, bugünlerde şehir, şehir, televizyon televizyon dolaşıp kendi halkını katleden Esad için sempati şarkıları söylüyorlar.

Bu diktatör yamağı aydınların marifeti, sadece Esad’ın cinayetlerini alkışlamaktan ibaret değil elbette. Konuşmalarına, açıklamalarına “savaşa hayır” cümlesiyle başlayıp, Bosna’da soykırım suçlusu olan ‘Sırp kasapları’na da arka çıkıyorlar.

Katillere, cinayet taşeronlarına arka çıkarak, insanlığın en önemli değerlerinden “barış” ve “özgürlük” kelimelerini kirletmekten çekinmeyen, zihinlerini diktatörlere ipoteklemiş bu ucuz aydınların bir başka hedefi de AK Parti.

AK Parti iktidarının, Suriye halkının hak ve özgürlük mücadelesine destek vermesine dayanamıyorlar.

“Barışa çığlık” bildirileri yayımlayıp, bir kez olsun Esad’ın cinayetlerini kınayamayan bu ‘yerli Baas kumpanyası’ hiç utanmadan, “AKP iktidarı bu suça ortaklık ediyor ve halkları birbirine düşüren kurşundan ağır sözler sarf ediliyor” diyebiliyor.

Ne yapmış AK Parti iktidarı?

Şu ana kadar onbinlerce vatandaşını katleden Esad’la bütün ilişkilerini kesmiş, özgürlük mücadelesi veren Suriye halkına moral ve siyasi destek sağlamış, uluslararası camiayı Suriye halkına desteğe çağırmış. Dahası, katliamdan kaçan 80 binden fazla mağdura kucak açıp, onlara barınak, aş ve ekmek sağlamış.

Bu mu insanlık suçu?

Hatay’da sakallı mültecileri görünce, ‘ulusalcı konforları’ bozulan ve onlara terörist muamelesi yapılmasını isteyen ‘Baas yalakası’ küçük aydınlara sormak gerekiyor.

Türkiye’nin ne yapmasını istiyorsunuz?

İnsanlık adına ülkemize sığınan bu insanları, Esad’ın katletmesi için ülkelerine geri mi gönderelim?

Bu nasıl bir utanmazlıktır ki, “Sokaklarımızı terörize edenler derhal ülkemiz toprakları dışına çıkartılmasını istiyoruz” diyerek, masumlara karşı, Baas ağzıyla kin ve nefret üretebiliyorsunuz.

STAR 

YAZIYA YORUM KAT