1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siz de Yetimlere Dünyanızda Yer Açabilirsiniz!
Siz de Yetimlere Dünyanızda Yer Açabilirsiniz!

Siz de Yetimlere Dünyanızda Yer Açabilirsiniz!

İHH'nın yetim sponsorluk organizasyonunda 429 yetim çocuk sahiplenilmeyi bekliyor.

06 Ekim 2012 Cumartesi 13:29A+A-

Dünya 200 milyonun üzerinde yetim çocukla yaşıyor. 200 milyon yetim çocuk dünyanın vicdanına terk edilmiş durumda. İHH İnsani Yardım Vakfı toplum içerisindeki bu en savunmasız kesim için 20 yıldır çalışmalarını devam ettiriyor.

İHH yetimlerle ilgili olarak özellikle savaş, afet ve yoksullukların hüküm sürdüğü coğrafyalarda çalışıyor. İHH bugün dünya üzerinde 40 farklı ülkede sürekli; 135 farklı ülke ve bölgede ise dönemsel olarak 100.000’in üzerinde yetim çocuğa destek veriyor. Sponsor destek sistemiyle birebir ulaştığı yetim çocukların sayısı ise 27.100. Hayırseverlerin katkılarıyla Pakistan, Tayland-Patani, Endonezya-Açe, Filipinler-Moro, Bangladeş-Arakan, Malavi gibi ülke ve bölgelerde açılan yetimhaneler çocuklar için hem bir koruma hem de onları ahlaklı, başarılı bireyler olarak yarınlara hazırlayan merkezler görevini üstleniyor.

Dünya üzerinde en fazla istismara açık olan grubu oluşturan yetim, öksüz ve terk edilmiş çocukların sayısı UNICEF rakamlarına göre 200 milyonu geçiyor ve maalesef bu sayı her geçen gün daha da artmakta. Aynı istatistikler bu çocukların yarıdan fazlasının herhangi bir aile ve kurum korumasından yoksun bir şekilde sokaklarda yaşamakta olduklarını gösteriyor. Bu çocukları istismar eden ve suça iten gayrimeşru grup ve oluşumların etkili olduğu ise açık: Her sene 2,5 milyon çocuk kaçırılarak satılıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ihtiyaç içerisinde bulunan ve fakat kendisine ulaşılamadığı için mahrumiyetler içerisinde bulunan daha fazla yetim çocuğa hızlı bir şekilde ulaşmak ve onları topluma kazandırmak için faaliyetlerini artırarak devam ettiriyor. Her gün 10.000’e yakın yetim çocuğun bu devasa yetimler grubuna katıldığı gerçeği tüyler ürpertici ve bu rakam senede neredeyse 4 milyona ulaşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte aşağıda listesi verilen ve Türkiye dâhil 41 ülkenin yetim çocuklarına ayda 90 TL ile hayati bir destek vermek mümkün. Verilen miktar ile yetim çocuğun destekçi ailesi olarak eğitim, sağlık, barınma, gıda ve kıyafet ihtiyaçları için önemli bir katkı sağlanabiliyor. Sponsor olabilmek için ise http://www.ihh.org.tr/yetim sayfasından Yetim Sponsorluk Formu’nu doldurarak ilk ödemeyi yapmak yeterli.

ÜLKELER

DESTEK BEKLEYEN YETİM SAYISI

ÇAD

39

ARNAVUTLUK

15

EKVATOR

5

ETİYOPYA

68

FİLİSTİN

123

IRAK

16

MORİTANYA

11

PAKİSTAN

17

SIERRA LEONE

10

SOMALİ

72

SUDAN

8

TANZANYA

14

TÜRKİYE

25

YEMEN

6

yetimlere-dunyanizda-yer-acin.jpg

HABERE YORUM KAT