1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Gazze'deki 3 Cami ve Bir Okulu Bombaladı
Siyonistler Gazze'deki 3 Cami ve Bir Okulu Bombaladı

Siyonistler Gazze'deki 3 Cami ve Bir Okulu Bombaladı

İsrail saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana 74 cami hasar gördü, bunlardan 20'si tamamen yıkıldı.

30 Temmuz 2014 Çarşamba 04:39A+A-

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Siyonist İsrail savaş uçakları Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda bulunan "Es-Sevusi" camisini hedef aldı. Saldırı sonucu cami tamamen yıkılırken, çevresindeki evler de zarar gördü.

Siyonist İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyinde Eş-Şeyh Icleyyin Mahallesi'ndeki "Halil el-Vezir" ile kuzeyde Beyt Lahya beldesinde bulunan "El-Beşir" camilerini de vurdu. Halil el-Vezir camisinin büyük kısmı hasar görürken, El-Beşir camisi tamamen yıkıldı.

Siyonist İsrail'in ibadethaneleri hedef alan bu son saldırılarıyla, 7 Temmuz'dan bu yana 74 caminin hasar gördüğü, bunlardan 20'sinin tamamen yıkıldığı kaydedildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana 90'dan fazla İsrail askerinin

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail topçu birliklerinin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinlilerin sığındığı BM'ye bağlı bir okula düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre, 20 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT