1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Filistin'de Çocuklara Saldırıyor
Siyonistler Filistinde Çocuklara Saldırıyor

Siyonistler Filistin'de Çocuklara Saldırıyor

Filistinli bir çocuğun sokakta dövüldüğü görüntülerinden sonra Kudüs'te de bir kız çocuğu sokak ortasında dövüldü.

04 Temmuz 2012 Çarşamba 10:56A+A-

Geçtiğimiz hafta B'Tselem adlı insan hakları kuruluşunun Batı Yaka'nın el-Halil şehrinde İsrail işgal devletinin iki güvenlik görevlisinin bir Filistinli çocuğu sokakta pusuya düşürerek korkutması ve tekmelemelerinin görüntülerinin yayınlanmasından sonra dün (3 Temmuz Salı) de Vadi Halva Merkezi tarafından Kudüs'te bir Filistinli kız çocuğa sokağın ortasında Yahudi yerleşimciler tarafından işkence edilmesinin görüntüleri ele geçirildi.

Olay geçtiğimiz Perşembe günü (28 Haziran 2012) Kudüs'ün Silvan mahallesinde meydana geliyor. Irkçı Yahudi göçmenler İrin ed-Dumeyri adlı kız çocuğun üzerine saldırarak şiddetli bir şekilde dövüyor ve hakaret ediyorlar. Bazıları bu işkenceyi yaparken bazıları da Filistinlileri nasıl aşağıladıklarını belgelemek ve onunla övünmek için kız çocuğun dayak yemesinin ve aşağılanmasının fotoğraflarını çekiyorlar.

Görüntülere ulaşan Vadi Halva Merkezi saldırıya uğrayan çocuğun annesinin kızının maruz kaldığı saldırı ve sataşmadan dolayı sürekli korku hali ve psikolojik sorun yaşadığından şikâyetçi olduğunu dile getirdi. 

İşgal güçleri daha önce de birçok kez Filistinli kız çocuklarına şiddet uygulamıştı.

B’Tselem İnsan Hakları kuruluşu Siyonist bir polis görevlisinin Filistinli bir çocuğu Batı Yaka sokaklarından birinde kolundan yakaladığı, diğer bir polisin de gelerek çocuğu tekmelediği görüntüleri yayınlamıştı.

İşte İsrail askerlerinin dokuz yaşındaki Abdurrahman Burkan isimli çocuğa yaşattıkları:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum