1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Zindanlardaki Filistinliler İşkence Altında
Siyonist Zindanlardaki Filistinliler İşkence Altında

Siyonist Zindanlardaki Filistinliler İşkence Altında

Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Cemiyeti Raymond hapishanesindeki Filistinlilerin, şiddet gördüğü açıkladı.

03 Eylül 2014 Çarşamba 02:32A+A-

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklar ile ilgilenen Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, Raymond Hapishanesi'ndeki tutukluların şiddet gördüğü belirtildi.

Batı Şeria'nın güneyindeki hapishanesinde kalan Filistinli esirlerden birçok mesaj aldıkları belirtilen açıklamada, "Esirler, İsrailli yetkililerin, kendilerine karşı sert tavırları olduğundan, şiddet gördüklerinden bahsediyor. İsrail güvenlik güçlerinin, coplarla dövmesi, koğuşlara göz yaşartıcı gaz atması, ekonomik yaptırımlar uygulaması, tek kişilik hücrelere sokması bunlardan bazıları" denildi.

Güvenlik güçlerinin gereksiz yere koğuşlara baskın düzenlemesi, tutukluların eşyalarına zarar vermesi ve el koyması gibi durumların da yaşandığı kaydedildi.

İnsan hakları kuruluşlarından İsrail hapishanelerinde Filistinlilere yönelik işlenen suçlara, yapılan ihlallere ve kötü muameleye son verilmesi için harekete geçmesi talep edilen açıklamada, Filistinli tutukluların ziyaret edilmesi ve konunun yerinde gözlemlenmesi gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT