1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Siyonist Zindanlarda 200 Farklı İşkence Uygulanıyor
Siyonist Zindanlarda 200 Farklı İşkence Uygulanıyor

Siyonist Zindanlarda 200 Farklı İşkence Uygulanıyor

Filistinli esirler işgal zindanlarında çok çeşitli işkencelere maruz kalıyorlar.

30 Ekim 2014 Perşembe 13:29A+A-

Filistinli esirlerle ilgilenen ve esirlerin durumunu yakından takip eden hukuk merkezleri, işgal rejiminin zindanlarında bulunan Filistinli esirlere uyguladığı işkencelerin çok farklı olduğuna dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler'e bağlı hukuk merkezlerinin işkence çeşitlerinin 200 civarında, işgal rejiminde faaliyet gösteren B’Tselem gibi örgütlerin ise 105 çeşit olduğunu ifade ettiklerini belirtti.

Filistinli esirlerin durumunu yakından takip eden Ahrar Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş, esirlerin biri psikolojik diğeri ise bedeni olmak üzere iki çeşit işkence gördüklerini kaydederek, bazıları psikolojik işkenceyi bedeni işkenceden daha hafif görse de durumun bunun tam aksini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan El-Hafeş, işgal rejimi zindanlarında işkencenin tutuklanan kişinin sorgu odasına alınmasıyla başladığını, sorgu boyunca devam ettiğini ve kişinin suçlandığı davaya bağlı olarak sürdüğünü söyledi.

Kudüs Üniversitesi'ndeki Esir Hareketi İçin Ebu Cihad Merkezi Müdürü  Dr. Fehd Ebu’l-Hac ise işgal rejiminin sorguda özellikle 73 yol izlediğini ve bunların cezaevlerinde yaygın bir şekilde kullanıldığını belirterek, bunun bile işgalcinin en basit insan haklarına riayet etmediğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Ebu’l-Hac yaptığı açıklamada işkence altında şehit olma vakalarının Filistin halkınca bilinen bir gerçek olduğuna dikkat çekerek, işkencenin işgal istihbaratının vazgeçilmez bir ahlakı oluğunu, cezaevine girip de bu zulme uğramamanın mümkün olmadığını söyledi.

Yapılan işkence türlerinden bazılarını da sıralayan Dr. Ebu’l-Hac şunları söyledi: “İşkence türleri çok fazladır. Ancak en yaygınlarından bazıları şunlardır. Kaba dayak, esiri elleri bağlı olduğu halde önce soğuk suya ardından sıcak suya maruz bırakma, uzun süre ellerini arkadan zindan kapısına veya penceresine bağlama, sandalyeye oturtup bayılıncaya kadar sopayla dayak atma, uzun süre kurtulamayacağı ağır hastalıklara maruz kalacağı kadar hassas bölge ve organlarına vurma bunlardan bazılarıdır.”

İstatistikleri göre şimdiye kadar onlarca Filistinli gördüğü ağır işkenceler sonucu şehit oldu ve yüzlercesi de kronik hastalıklara maruz kaldı.

HABERE YORUM KAT