1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın
Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Siyonist Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimciler hemen her gün işgal güçleri eşliğinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenliyor.

19 Ekim 2014 Pazar 17:46A+A-

"Heykel Öğrencileri" isimli fanatik Yahudi grubu üyeleri bu sabah (19 Ekim Pazar) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mescid-i Aksa'nın avlusunda çeşitli bölgeleri gezen grup üyeleri kışkırtıcı davranışlarda bulundu.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa kapılarında güvenliği sıklaştırdığı ve girişlere kısıtlama getirerek Mescid-i Aksa'ya giren Filistinlilerin kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu ifade edildi.

"Heykel Öğrencileri" grubu, Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı bu hafta sonuna kadar uzatılan fanatik haham Yehuda Glick'e destek amacıyla bugün Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyeceğini iki gündür ilan ediyordu. Grubun işgal rejimindeki üniversitelerde okuyan fanatik Yahudi öğrenciler tarafından oluşturulduğu bildirildi.

Kaynaklar, Mescid-i Aksa bekçileri ile hizmetlilerinin ve cemaatten çok sayıda kişinin Mescid-i Aksa avlusunda Yahudi öğrencileri olası bir ayin girişimine karşı yakından takip ettiğini söyledi.

Bu arada, Mescid-i Aksa'ya açılan Es-Silsile Kapısı mahallesinde dün gece işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT