1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Saldırılarda Şehit 695'e, Yaralı Sayısı 4500'e Çıktı
Siyonist Saldırılarda Şehit 695'e, Yaralı Sayısı 4500'e Çıktı

Siyonist Saldırılarda Şehit 695'e, Yaralı Sayısı 4500'e Çıktı

Gazze'ye saldırılarını 17 gündür aralıksız sürdüren şehit sayısı 695'e çıktı. Saldırılarını yoğunlaştıran Siyonist İsrail, Han Yunus'un doğusundaki Huza ve Absan bölgelerini aralıksız bombalıyor.

24 Temmuz 2014 Perşembe 00:17A+A-

Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısı ve bombardıman devam ediyor. 7 Temmuz'da başlayan saldırılar bugün Han Yunus bölgesinde yoğunlaşmış durumda. Burada bulnan Nasır Hastanesinin çevresi yoğun aralıksız Siyonist İsrail savaş uçakları tarafından vuruluyor. Hastanede yatan yaralılar ve sağlık personeli ile tedirgin.

Pazartesi günü Vefa Hastanesinin üçüncü katı Siyonist İsrail ordusu tarafından vurulmuştu. Saldırıda hastanede tedavi gören dört yaralı şehit oldu, 40 kişi de yaralandı. 

Gazze'ye yönelik saldırıda şehit olan olan filistinlilerin sayısı her dakika artıyor. 17 gündür devam eden saldırılarda Filistinlilere ait ev ve yaşam alanlarını vuran Siyonist İsrail 695 Filistinliyi katlederken, 4500 Filistinliyi de yaraladı. Şehit olan Filistinliler arasında en az 171 çocuk bulunuyor.

Siyonist İsrail topçuları Han Yunus'un doğusunda Huza bölgesini yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgede çok sayıda şehit ve yaralı bulunduğu bildiriliyor. Bölgeye yaklaşmaya çalışan ambulanslar Siyonist İsrail tankları tarafından vuruluyor. Bu nedenle şehit ve yaralı sayısı hakkında net bilgi edinilemiyor. Gazze'deki uluslararası insan hakları kuruluşları ambulansların Huza'ya ulaşabilmesi için çağrı yapıyor.

Filistin İçişleri Bakanlığı, Siyonist İsrail topçularının Huza'da ağır ve rastgele bombardıman yaptığını belirterek, “Huza'da Şecaiyye'de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. Bu gece Huza katliamına şahit olabiliriz” açıklaması yaptı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, şu ana kadar Han Yunus'un doğu bölgesinden 3 şehit ve çoğu ağır 20 yaralının geldiğini açıkladı.

Cezayir Hastanesi'ni vurdular

Siyonist İsrail ordusu, Han Yunusu'un doğusunda Absan bölgesini de yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgedeki Cezayir Hastanesi bombalanan yerler arasında. Hastane, saldırının ardından boşaltılıyor. Absan bölgesinde 30 aile 'kurtarın' çağrısı yapıyor.

Siyonist İsrail uçakları, Gazze'nin Mağazi bölgesindeki İstikamet Camisi'ni ve Beyt Lahiye'deki El Baraka Camisi'ni bombaladı. Beyt Lahiye ve Beyt Hanun ağır hava ve topçu bombardımanı altında.

Gazze'nin Şecaiyye, Tüffah ve Zeytun mahallelerinde Siyonist İsrail ordusu ile İzzeddin Kassam Tugayları arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

İzzeddin Kassam Tugayları, dün gece Siyonist İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-16 savaş uçağını yerden fırlatılan bir füze ile vurduğunu iddia etti. Ancak İsrail iddiayı reddetti.

Siyonist İsrail Nablus'a girdi

Siyonist İsrail ordusu Batı Şeria'daki Nablus kentine baskın düzenledi. Kentte Filistinlilerle Siyonist İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

El Halil, Beyt Lahim ve Kudüs'te de Siyonist İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışmalar var. Beyt Lahim'de 32 yaşındaki Mahmud Hamamra şehit oldu.

Bölgede Filistinlilerden çok sayıda yaralı olduğu, birçok Filistinlinin de tutuklandığı bildiriliyor. 

Batı Şeria’da dün de bir Filistinli genç Siyonistler tarafından silahla vurularak şehit olmuştu.

Erakat: Saldırı tüm Filistinlilere

Al Jazeera'ye konuşan Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat, “İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırı sadece Hamas'a karşı bir saldırı değil, tüm Filistinlilere karşı bir saldırıdır. Bu saldırı Filistin davasına ve ilerleyişine karşı bir darbedir” dedi.

Gazze'den ambargonun kalkmasının, Filistinliler için bir hak olduğunu belirten Erekat, “Ateşkes ile Gazze'den ambargonun kalkmasının arasında bir denge kurmaya çalışıyoruz. Yoğun bir diplomatik trafiğinin içindeyiz. Hamas'ın söylediği talepler sadece Hamas ile ilgili değildir, bu Filistin davasının temel haklarıdır. Denizde balıkçılık özgürlüğü, esirlerin serbest bırakılması ve tüm sınır kapılarının açılması bu tüm Filistinliler için meşru bir haktır” diye konuştu. 

Siyonist İsrail ordusundan açıklama

Siyonist İsrail odusu, Gazze'nin sınır bölgelerinde çatışmalarda iki İsrail askerinin öldüğünü 19 askerin yaralandığını açıkladı. Böylece Siyonist İsrail saldırıların başından bugüne kadar 33 askerinin öldüğünü kabul etti. İzzeddin Kassam Tugayları ise şu ana kadar 55 Siyonist İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu.

100 bin Gazzeli evinden oldu

Birleşmiş Milletler Mültecileri Koruma Örgütü (UNRWA), 100 bin Filistinlinin evsiz kaldığını ve bir kısmının BM kamplarında yaşadığını duyurdu.

Gazze'de katliamları ve saldırıları sürdüren Siyonist İsrail bir hafta önce Maghazi mülteci kampını da vurmuştu.

Sınır kapılarının açılmaması ve Gazze’ye yönelik İsrail ambargosunun sürmesi nedeniyle bölgedeki insani durum da gittikçe kötüleşiyor.

 Al Jazeera - Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT