1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Saldırı Altındaki Gazze'de Şehit Sayısı 1130'a Çıktı
Siyonist Saldırı Altındaki Gazze'de Şehit Sayısı 1130'a Çıktı

Siyonist Saldırı Altındaki Gazze'de Şehit Sayısı 1130'a Çıktı

Siyonist İsrail bayramda Gazze saldırılarını daha da arttırdı. İsrail'in gece boyu bombaladığı Gazze'de şimdiye kadar yüzlercesi çocuk 1130 Filistinli öldürüldü.

29 Temmuz 2014 Salı 10:12A+A-

Siyonist İsrail uçakları, Hamas yönetimi eski Başbakanı ve Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Heniye'nin Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda bulunan evini bombaladı. 

İsmail Haniye’nin oğlu Abed Selam Haniye, Siyonist İsrail uçaklarının evlerine iki bomba attığını söyledi. Ev boş olduğundan ölen ya da yaralanan olmadı, ancak ev tamamen yıkıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra Siyonist İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırının 23. gününde şehit olan Filistinlinin sayısı 1130'a ulaştığını, yaralı sayısının ise 6 bin 500'ün üzerinde olduğunu söyledi.

Kudra, Siyonist İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine yönelik saldırılarında En-Neccar ailesinden 3 kişinin şehit olduğunu, 15 kişinin yaralandığını, güneydeki Refah kentinde Dahir ailesinden 5 kişinin şehit olduğunu, 20 kişinin yaralandığını belirtti.

Siyonist İsrail uçakları ayrıca Gazze'nin orta kesimindeki Bureyc kampına bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda üçü çocuk ikisi kadın 6 kişi şehit oldu kaybetti.

Bayramda bombalamalar aralıksız sürüyor

Bayramın ilk günü Siyonist İsrail saldırılarında 47 Filistinli şehit olmuştu. İkinci günü saabah saatlerinde gerçekleşen saldırılarda ise şimdiye kadar 32 Filistinli şehit oldu.

Siyonist İsrail savaş uçakları salı sabahı erken saatlerde Gazze'nin batısındaki Nasr mahallesinde bulunan Hamas'a ait El Aksa televizyonu binasını vurdu. Siyonist İsrail'e ait bir insansız hava aracı (İHA) da Rimal semtindeki El Aksa radyo binasını vurdu. Saldırılar nedeniyle yayınlar kesildi.

Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, Siyonist İsrail'in Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda 30 evin tamamen yıkıldığını, 40 evde ise kısmi tahribat meydana geldiğini söyledi.

Siyonist İsrail bayramın ilk günü Şati mülteci kampındaki çocuk oyun alanına düzenlediği saldırıda sekiz çocuk  şehit olmuştu.

Siyonist İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nin yanında bulunan klinikleri de bombalıyor. Şifa Hastanesi daha önce de Siyonist İsrail ordusu tarafından hedef alınmıştı.

Hastane, Gazze’deki en büyük sağlık binası ve saldırılarda yaralananların hemen tamamı bu hastanede tedavi ediliyor.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum