1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İsrail, Mısır'da İhvan İktidarından Korkuyor
İsrail, Mısırda İhvan İktidarından Korkuyor

İsrail, Mısır'da İhvan İktidarından Korkuyor

Müslüman Kardeşler'in gücü işgal rejimini kaygılandırıyor.

23 Kasım 2011 Çarşamba 03:05A+A-

Askeri kaynaklar, Mısır’daki Müslüman Kardeşler Cemaati'nin ülkenin geleceği konusunda daha etkin rol oynamasının Siyonist işgal rejimini huzursuz ettiğini belirterek, cemaatin önümüzdeki seçimde iktidar olmasının iki ülke ilişkilerini ciddi manada zedeleyeceğine inanan işgal rejiminin daha şimdiden Sina’da operasyon senaryolarını masaya yatırdığını ifade etti.

Bu bağlamda işgal ordusuna bağlı güney cephesinin istihbarati bilgiler toplamak için özel birim kurduğunu belirten kaynaklar, istihbarat yanında savaşa da hazırlıklı olacak birlikten bir bölümün Ürdün sınırında da görev yapacağına dikkat çekti.

Diğer yandan işgal ordusunun internet sitesinde verilen bilgide, işgal rejiminin Mısır sınırına ördüğü duvarın 2012 tarihinde biteceği belirtildi. Duvarın bitmesiyle Mısır sınırı tamamıyla kapalı hale gelecek.

Siyonist Başbakan Yardımcısı Benyamin Ben-Eliazer dün (21 Kasım Pazartesi) yaptığı açıklamada, Müslüman Kardeşler'in Mısır’da iktidar olması durumunda İsrail ile Mısır arasında bir savaşın çıkabileceğini söylemişti.

Daha önce Savaş Bakanlığı da yapmış olan Ben-Eliazer, Mısır’daki gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek, Müslüman Kardeşler'in iktidara gelmesinin bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyeceğini iddia etti.

FEM 

HABERE YORUM KAT