1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Siyonist İsrail'in BM Binalarını Hedef Aldığı Belgelendi
Siyonist İsrail'in BM Binalarını Hedef Aldığı Belgelendi

Siyonist İsrail'in BM Binalarını Hedef Aldığı Belgelendi

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazze saldırılarında BM yerleşkelerinin 7 kez hedef alındığını, bu saldırılarda 44 Filistinlinin öldüğünü, 227'sinin de yaralandığını belirledi.

27 Nisan 2015 Pazartesi 21:22A+A-

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından oluşturulan ve İsrail'in Gazze saldırısında sivillerin sığındığı BM kurumlarını hedef almasına ilişkin iddiaları soruşturan komisyonun raporu BM Güvenlik Konseyi'ne sunuldu.

BM Genel Sekreteri Ban, rapora yazdığı özette, İsrail'in saldırıları sırasında Filistinlilerin sığındığı BM yerleşkelerinin 7 kez isabet aldığını belirterek, "İsrail'in eylemleri neticesinde BM yerleşkelerine sığınmış 44 Filistinlinin ölmesi 227'sinin de yaralanmasından derin teessür duyuyorum. BM yerleşkelerinin dokunulmazlığı vardır ve özellikle çatışma dönemlerinde güvenli bir sığınak olmalıdır. Bu saldırılar, son çare olarak BM'ye sığınmış kişilerin güvenine yönelik de bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

Ban raporda, Gazze'deki BM okullarında yapılan incelemelerde çatışmalar sırasında sivillerin barınmadığı 3 okulda silah bulunduğunu da ifade ederek, Filistinli silahlı grupların BM okullarına silah saklamasının okulların güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü vurguladı.

Rapordaki bulgulara ilişkin atılacak adımlar konusunu BM Güvenlik Konseyi'nin değerlendirmesi bekleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT