1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Siyonist İsrail'i Protestoya Soruşturma
Siyonist İsraili Protestoya Soruşturma

Siyonist İsrail'i Protestoya Soruşturma

Siyonist İsrail’in Bayan Voleybol Milli Takımı'nı protesto eden Mavi Marmara Platformu üyeleri hakkında soruşturma açıldı.

09 Aralık 2010 Perşembe 00:24A+A-

Siyonist İsrail'in Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği saldırıdan sonra 24 Temmuz tarihinde Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi Finalleri için Türkiye'ye gelen İsrail Bayan Voleybol Milli Takımı'nın, Sırbistan ile yapacağı maç, Mavi Marmara Platformu üyeleri tarafından protesto edilmişti. Türkiye Voleybol Federasyonu'nun önünde gerçekleşen protesto eyleminde, İsrail takımının yaşanan Mavi Marmara olayından sonra Türkiye'ye gelip maç oynamasının yanlış olduğuna dikkat çekilerek, hükümetin maçı iptal etmesi istenmiş ve bu konuda basın açıklaması yapılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu, yapılan protesto eylemi nedeniyle 2911 sayılı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefet ettikleri gerekçesiyle Mavi Marmara Platformu üyesi olan 19 kişi hakkında şaşırtıcı bir şekilde soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında platform üyeleri emniyet mensupları tarafından, ev ve işyerlerinden alınarak güvenlik şubeye götürüldü ve ifadeleri alındı. Savcılığın, üyeler hakkında dava açıp açmayacağı ise merakla bekleniyor.

Mavi Marmara Platformu tarafından yapılan açıklamada, hükümetin maçı iptal etmesi beklenirken, platform üyeleri hakkında soruşturma açılmasının anlamsız bulunduğu belirtildi. Gemide ağır yaralanan Uğur Süleyman Söylemez'in yoğun bakımda tutulduğu hastanenin çok yakınında hiçbir şey olmamış gibi maçlarını oynamaya gelen İsrailli sporcuları protesto ettikleri kaydedilen açıklamada, Akdeniz açıklarında terörist İsrail'in kurşunlarıyla yaralanan, İsrail zindanlarında 2 gün geçiren Mavi Marmara yolcularının şimdi de İsrail'i ve İsrailli sporcuları protesto ettikleri için Ankara hapishanesine mi girmelerinin beklendiği soruldu. Açıklamanın devamında, söz konusu soruşturmanın İsrail'in ekmeğine yağ sürdüğü belirtilerek, soruşturmanın derhal bitirilmesi gerektiği kaydedildi.

YENİ AKİT

İlgili Haber: İsrailli Sporcular Ankara'da Protesto Edildi

 

HABERE YORUM KAT