1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail'e Casusluk Yapan 11 Kişi İdam Edildi
Siyonist İsrail'e Casusluk Yapan 11 Kişi İdam Edildi

Siyonist İsrail'e Casusluk Yapan 11 Kişi İdam Edildi

Gazze'de 18 Filistinli "İsrail adına casusluk yaptıkları" gerekçesiyle idam edildi.

22 Ağustos 2014 Cuma 17:50A+A-

Siyonist İsrail'e altı haftadır süren Gazze saldırıları sırasında yardım etmekle suçlanan Filistinlilerden yedisi, Gazze'nin en büyük meydanlarından birindeki bir caminin önünde kurşuna dizildi.

AFP'nin haberine göre, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları üniforması giyen kişilerce infaz gerçekleştirildi. Reuters, 1990'lı yıllardan beri Gazze'de halk önünde ilk kez idam gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

AA'nın haberine göre, Hamas hareketine yakınlığıyla bilinen El-Mecdu'l-Emni internet sitesinde, "direnişin, düşmana bilgi aktaranlara merhamet göstermeyeceği, idamın söz konusu kişilerin esas cezası olacağı" ifade edildi.

Sitedeki haberde, "direnişin güvenlik birimlerinin", şüpheli ve casuslara karşı önlemlerin arttırılması yönünde emir aldığı ifade edilirken, "direnişin güvenlik birimlerinin", şüpheli ve casuslara karşı önlemlerin arttırılması yönünde emir aldığına işaret edilen haberde, "sosyal dokuyu korumak amacıyla infaz alanına gazeteci alınmadığı gibi idam edilen kişilerin fotoğraf ve isimlerinin de açıklanmadığı" belirtildi.

Görgü tanıkları, Siyonist İsrail adına casusluk yaptığı iddia edilen diğer 11 kişinin ise Gazze'deki eski bir karakolun önünde vurularak idam edildiğini belirtti.

'Casus'ların önünde kurşuna dizildiği duvara asılan "Filistin Direnişi" imzalı hüküm mektubunda, "Düşmana savaşçıların, direniş tünellerinin, bombaların, roketlerin ve savaşçıların evlerinin yerleri hakkında bilgi sağladılar. Ve işgalci de bu bölgeleri bombalayarak, çok sayıda savaşçıyı öldürdü" denildi.

HABERE YORUM KAT