1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail'e, Anonymous'tan Sanal Darbe
Siyonist İsraile, Anonymoustan Sanal Darbe

Siyonist İsrail'e, Anonymous'tan Sanal Darbe

Ünlü hacker grubu Anonymous'tan Siyonist İsrail internet sitelerine büyük saldırı: "Op Israel" adıyla başlatılan saldırıda şu ana kadar birçok site çökertildi.

07 Nisan 2013 Pazar 19:23A+A-

İsrail internet sitelerinin bugüne kadar düzenlenen en geniş çaplı siber saldırıya maruz kaldığı ve ünlü hacker grubu Anonymous'un üstlendiği saldırıda birçok İsrail sitesinin çökertildiği bildirildi.

İsrail Radyosu, uluslararası internet korsanlarından oluşan Anonymous grubunun Filistinlileri destekleyen aktivistlerle birlikte bugünün (7 Nisan Pazar) ilk dakikalarından itibaren İsrail internet sitelerine saldırı düzenlemeye başladığını açıkladı. Ünlü hacker grubu Anonymous'un saldırıdan önce İsrail'in politikalarını protesto için böyle bir eylemi gerçekleştireceğini ilan ettiği belirtildi.

İsrail'in bugüne kadar uğradığı en büyük siber saldırıda aralarında Eğitim Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı gibi bakanlıklara ve resmi kurumlara ait birçok internet sitesinin çökertildiği kaydedildi. İnternet sitelerinin dışında devlet yetkililerinin ve kurumların Facebook, Twitter hesapları ile kişisel bilgilerinin de ele geçirildiği ifade edildi.

Anonymous hacker grubu, İsrail'in politikalarını protesto için 7 Nisan'da "İsrail'i internetten sileceğiz" sloganıyla "Op Israel" adıyla İsrail internet sitelerine saldırı düzenleyeceklerini açıklamıştı.

Analistler: "Siber Saldırı İsrail'e Pahalıya Mal Olacak"

Filistinli analistler, İsrail'in bu sabah (7 Nisan Pamközar) erken saatlerden itibaren yoğun bir şekilde siber saldırıya uğramasını ve birçok İsrail sitesinin internet korsanları tarafından çökertilmesini değerlendirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan analistler, son siber saldırının İsrail'e çok pahalıya mal olacağını ve uğradığı maddi zararın önümüzdeki saatlerde ortaya çıkacağını söyledi.

Siber saldırının yeni savaş metotlarından biri olduğuna dikkat çeken Filistinli analist Hasan Abdo, "Dünyanın doğusundan ve batısından bu kadar çok Filistin davasını destekleyen insanın koordine olarak bu boyutta bir saldırı gerçekleştirmesi meyvelerini verecektir" dedi.

İsrailli kaynaklara göre binlerce internet sitesinin korsanlarca çökertildiğini belirten Abdo, çökertilen siteler arasında İsrail Borsası ve İçişleri Bakanlığı'nın sitelerinin de olduğunu söyledi.

İsrail uzmanı Tevfik Ebu Şevmer ise İsrail'in siber saldırıdan olumsuz etkileneceğini bildirerek, işgal rejiminin vatandaşlarını elektronik postalar ve internet siteleri konusunda uyardığını ifade etti.

Ebu Şevmer, İsrail ordusunda bu tür saldırılara karşı koymak üzere görevlendirilen uzmanlar olduğunu ve bu uzmanların son saldırıdan yararlanarak siber saldırılara karşı tedbirleri daha da güçlendirebileceklerini söyledi.

FEM

HABERE YORUM KAT