1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Güçleri, Amir Ebu Îşe ve Mervan El-Kavasimi'yi Şehit Etti
İşgal Güçleri, Amir Ebu Îşe ve Mervan El-Kavasimi'yi Şehit Etti

İşgal Güçleri, Amir Ebu Îşe ve Mervan El-Kavasimi'yi Şehit Etti

El-Halil’de 3 Siyonist gencin kaçırılıp öldürülmesinden sorumlu tutulan 2 Filistinli bu sabah İsrail askerlerince şehit edildi.

23 Eylül 2014 Salı 10:24A+A-

Mervan el-Kavasame ve Ammar Ebu Ayşe isimli iki mücahit 12 Haziran’da el-Halil’de 3 yerleşimci İsraillinin kaçırılmasından sorumlu tutulmaktaydılar. İsrail işgal güçleri 30 Haziran’da cesetleri bulunan bu 3 İsrailliyi gerekçe göstererek Hamas’a yönelik saldırılarını artırmış, ardından Gazze’ye karşı vahşi bir savaş yürütmüştü.

El-Halil sakinleri bu sabah şafak vaktinde işgal birliklerinin bir evi kuşattıklarını ve ardından çok yoğun silah sesleri duyulduğunu bildirdiler.

İsrail askeri sözcüsü Yarbay Peter Lerner, el-Kavasame ve Ebu Ayşe’nin çıkan çatışma neticiesinde öldürüldüklerini söyledi.

El-Halil Belediye Başkanı Kemal Hamid ise “Bu sabah Halil Üniversitesi bölgesinde işgal güçlerinin operasyonu sonucu el-Kavasame ve Ebu Ayşe şehit edildiler Bu taammüden işlenmiş cinayetleri lanetliyoruz” dedi.

3 Siyonist gencin kaçırılması ve ardından cesetlerinin bulunması konusu kimi çevrelerde yoğun spekülasyon malzemesi olmuş, hatta kimi İslami çevreler bu eylemin Siyonistlerin bir komplosu olduğu tezini dahi savunmuştu. 

HABERE YORUM KAT