1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Siyonist İsrail NATO'da Temsilcilik Açıyor
Siyonist İsrail NATO'da Temsilcilik Açıyor

Siyonist İsrail NATO'da Temsilcilik Açıyor

NATO, İsrail'in Brüksel'deki NATO karargahında temsilcilik açma talebine olumlu yanıt verdi. İsrail'in temsilcilik açması, Türkiye'nin bu yöndeki vetosunu kaldırdığı anlamına geliyor.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 22:14A+A-

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in NATO karargahında temsilcilik açması onaylandı. Temsilciliğin başında İsrail'in Brüksel Büyükelçisi olacak.

Açıklamada, İsrail'in 1994 yılında kurulan ittifakın Akdeniz Diyaloğu Forumunun aktif bir ortağı olduğu ve NATO'nun, tüm partnerlerini, karargahta temsilcilik açmaya davet ettiği belirtildi.  

Şubat ayında İsrail meclisi Knesset'ten bir grup vekil NATO'nun Brüksel'deki karargâhını ziyaret etmişti. 

İsrail'in yüksek tirajlı Haaretz gazetesi ise Türkiye'nin NATO'daki vetosunu çekmesinin Tel Aviv - Ankara ilişkilerinde normalleşme işareti olarak görüldüğünü iddia etti. 

NATO temsilcilik açılmasıyla ilgili resmi duyuru yaptı ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili soruya 'henüz kesin bir şey yok' yanıtını verdi: "NATO'nun güney ortakları var. Ofis açma konusu gündeme geldi. Genel Sekreter ile de son ziyaretinde değerlendirdik. 'Tüm ülkelere eşit muamele yapılacaksa olur' dedik. Henüz kesin bir şey yok; sadece israil değil burada söz konusu olan" yanıtını verdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Twitter hesabından ülkesinin yıllarca NATO'da ofis açmak için uğraştığına dikkat çekip, "Yakında ofis açacağız. Ülkeler İsrail'in güvenlik ve istihbarat tecrübesinden bir şeyler öğrenmek istiyor" açıklamasını yaptı.

Al Jazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT