1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail: Liderler Değil Arap Halkları Barışa Engel
Siyonist İsrail: Liderler Değil Arap Halkları Barışa Engel

Siyonist İsrail: Liderler Değil Arap Halkları Barışa Engel

​​​​​​​Arap devletleriyle işbirliği sinyali veren Siyonist İsrail Başbakanı, barışın genişletilmesindeki en büyük engelin Arap halkları olduğunu söyledi.

23 Kasım 2017 Perşembe 00:01A+A-

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu uzun süredir "ılımlı Arap devletleri" olarak nitelediği ülkelerle İsrail'in iş birliği yapabileceği yönünde açıklamalarda bulunuyor.

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın İsrail'i ziyaret edişinin 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla İsrail parlamentosu Knesset'te düzenlenen oturumda konuşan Netanyahu, "Barışın genişletilmesinin önündeki en büyük engel bugün çevremizdeki ülkelerin liderleri değil. Bu engel Arap sokağındaki kamuoyundan kaynaklanıyor. " dedi.

Netanyahu, Arap kamuoyunun, İsrail'in "çarpıtılmış ve yanıltıcı bir şekilde sunulması" neticesinde oluşturulduğunu öne sürdü.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz de pazar günü ordu radyosuna yaptığı açıklamada, ülkesinin diplomatik ilişkisi bulunmayan Suudi Arabistan ile "İran'a karşı" gizlice iletişim kurduğunu söylemişti.

Steinitz, bu iletişimin neden gizli tutulduğu yönündeki soru üzerine, "Bizim birçok Müslüman ve Arap ülkesiyle kısmen gizli bağlantılarımız var ve genellikle bu bağlantıdan utanan biz değiliz. Bu ilişkilerin gizli tutulmasını isteyen karşı taraflar. Bizim için sorun değil, ancak karşı tarafın isteğine saygı gösteriyoruz. Bu nedenle gizli tutuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum