1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail Gazze’de Kimyasal Silah Kullandı
Siyonist İsrail Gazze’de Kimyasal Silah Kullandı

Siyonist İsrail Gazze’de Kimyasal Silah Kullandı

Siyonist İsrail’in Gazze'ye düzenlenen son saldırılarda kimyasal silah kullanıldığı iddia edildi.

28 Haziran 2012 Perşembe 00:00A+A-

TRT’nin verdiği habere göre; Gazze'deki Filistin Hükümeti, İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki son saldırılarında kimyasal silah ve zehirli gaz kullandığını öne sürerek, Birleşmiş Milletler (BM) ve BM İnsan Hakları Komitesi'nden uzmanların katılımıyla uluslararası bir soruşturma başlatılması talebinde bulundu.

Gazze'deki Filistin Dışişleri ve Planlama bakanlıklarından yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ve İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay'dan acil soruşturma açılmasının istendiği bildirildi.

Açıklamada, zehirli gaza maruz kalan 21 Filistinliden ikisinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

İsrail'in 18 Haziran'dan bu yana Gazze'nin farklı bölgelerine gerçekleştirdiği 40'ın üzerindeki saldırıda 4 çocuğun da aralarında bulunduğu 16 kişi ölmüş, 73 kişi yaralanmıştı.

İsrail'in saldırılarından bir hafta sonra Mısır aracılığıyla yürütülen arabuluculuk faaliyetleri sonrasında Gazze Şeridi çevresinde sessizliğin hakim olduğu belirtildi.

Eski Güney Afrikalı yargıç Richard Goldstone, ''İsrail ordusunun 2009 yılı başında Gazze'deki yerleşim yerlerine uranyum ve fosfor bombası attığı, zehirli gaz kullandığı'' suçlamasıyla BM adına soruşturma yürütmüştü. 

HABERE YORUM KAT