1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siyonist İsrail BM’yi Takmıyor!
Siyonist İsrail BM’yi Takmıyor!

Siyonist İsrail BM’yi Takmıyor!

ABD sayesinde BM Güvenlik Konseyi’nden aleyhine hiçbir karar çıkmayan Siyonist İsrail, bugüne kadar BM Genel Kurulu’nda alınan sayısız kararı da umursamadı.

27 Mart 2012 Salı 02:49A+A-

Doğu Kudüs ile birlikte Batı Yaka’yı 1967’de işgal eden İsrail, tüm tepkilere rağmen buralarda yeni Yahudi yerleşim yerleri açmaya devam ediyor.Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu geçtiğimiz hafta, Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşim yerlerinin Filistinlilerin haklarını nasıl ihlâl ettiği ile ilgili uluslararası bir “soruşturma yapılması” kararı almıştı. 47 üyeli komisyonda Pakistan’ın teklifine 36 üyenin desteği ile alınan karara tepki gösteren Siyonist İsrail, komisyon üyelerinin inceleme yapmasını engellemek için, BM İnsan Hakları Komisyonu üyelerini İşgal altında tuttuğu Batı Yaka’ya sokmamayı planlıyor.

Dünya İle Dalga Geçiyor!

ABD sayesinde BM Güvenlik Konseyi’nden aleyhine hiçbir karar çıkmayan Siyonist İsrail, bugüne kadar BM Genel Kurulu’nda alınan sayısız kararı da umursamadı. Bir yandan sözde barış istediklerini iddia eden İsrailli yetkililer, bir yandan da yıllardır yeni Yahudi yerleşim yerleri açmaya devam ediyor. Uluslararası toplum tarafından “yasadışı” kabul edilmesine rağmen Batı Yaka’da 190 bin, Doğu Kudüs’te ise 180 bin kadar Yahudi yerleşimci bulunmakta. Silahlarla dolaşan Yahudi yerleşimciler sık sık Müslümanlara saldırıyor.

Kudüs Konvoyuna “Vururuz” Tehdidi

Öte yandan İsrail; bugün Türkiye’nin Mersin limanından gemilerle Lübnan’a geçecek olan Kudüs Yürüyüşü Konvoyu’na da tehdit mesajları gönderdi. Malezya’dan yola çıkan ve Türkiye üzerinden 30 Mart Toprak Günü’nde Lübnan-Filistin sınırında olması planlanan konvoyla ilgili İsrail, “Gerekirse silah kullanırız” uyarısında bulundu. Haaretz gazetesinin haberine göre Lübnan sınırına asker yığan İsrail, Lübnan’dan konvoyu, işgali altında tuttuğu Filistin topraklarına yaklaştırmamasını istedi.

Lieberman BM’ye Hakaretler Yağdırdı

Kararın, Pazar günkü İsrail Güvenlik Kabinesi toplantısında alındığı belirtilirken; İsrail radyosuna konuşan Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman komisyona hakaretler yağdırdı. Komisyon üyelerinin söz konusu soruşturmayı yapmasına engel olacaklarını söyleyen Lieberman, “Bu ikiyüzlü organizasyonun insan hakları ile hiçbir ilgisi yoktur” dedi. Komisyon toplantıları hakkında da “saçmasapan tiyatro” ifadelerini kullanan Lieberman, İsrail hükümetinin başta ABD ve diğer üye ülkelerin komisyondan çekilmesi yönünde çalışma yapacağını söyledi. İsrail, üyesi olmadığı komisyonda kendi görüşlerini konseyde ifade edebiliyor. Yahudi yerleşim yerleri ile ilgili kararın alınmasında 47 üyeden 10’u oylamaya katılmamış, ABD ise ret oyu vermişti.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT