1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail BM Okulunu Vurdu
Siyonist İsrail BM Okulunu Vurdu

Siyonist İsrail BM Okulunu Vurdu

Gazze'de sivillere yönelik saldırısını aralıksız sürdüren İsrail çetesi bu sefer Birleşmiş Milletler'e ait bir okulu vurdu. Saldırılardan kaçan sivillerin sığındığı okulda çoğu çocuk en az 13 kişi şehid oldu, 100'den fazla kişi yaralandı.

24 Temmuz 2014 Perşembe 17:07A+A-

İsrail güçleri Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulunu hedef aldı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk en az 13 kişi şehid oldu, en az 100 kişi yaralandı.

Yaralılar Gazze'deki farklı hastanelere naklediliyor. Al Jazeera'nin Gazze muhabiri Vail Dahduh Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan hastenesinde okulda şehid olanlarla ve yaralılarla dolu olduğunu söyledi.

Kemal Advan Hastanesi doktoru ise, hastanenin küçük olduğunu ve bu kadar çok yaralıya bakılmasının imkansız olduğunu söyledi.

Al Jazeera'ye konuşan ve saldırdan yaralı olarak kurtulan bir Filistinli BM okulunda bir tane bile silahlı kimsenin olmadığını söyledi. Başka bir yaralı ise "Kızılhaç bize okulu boşaltın dedi. On dakika sonra bombalar gelmeye başladı. Biz silahlı mıyız? Kardeşim silahlı mı?" ifadelerini kullandı. 

Hayatını kaybeden çocukların aileleri saldırıdan sonra okulu ziyaret eden BM yetkililerini protesto etti. Ölen çocukların yakınları BM yetkililerinin araçlarına saldırdı. 

BM yetkilileri araçlarıyla bölgeden uzaklaştı.

'Koordinatlar verilmişti'

Saldırıdan sonra Twitter üzerinden açıklama yapan UNRWA Sözcüsü Chris Gunness, Beyt hanun'daki okullarının koordinatlarını İsraille çok önceden resmi olarak paylaştıklarını söyledi.

UNRWA'nin İspanya'daki temsilcisi Raquel Marti de Twitter üzerinden perşembe günkü saldırılarda ilk defa UNRWA'ya bağlı çalışan bir öğretmenin olduğunu söyledi. 

UNRWA'ya bağlı okul, sivillerin sığındığı, Gazze'deki az sayıda güvenli noktadan biriydi. 

Bombalamalar aralıksız sürüyor

İsrail çetesinin hedefindeki noktalardan biri de Şeyh Rıdvan semtiydi. Sivil yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye atılan füzeler Filistinli ailelerin yaşadığı iki apartmana isabet etti.

Han Yunus'taki Huza ve Abasan bölgeleri ile Beyt Hanan semtleri de iki gündür İsrail savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

Huza semtine giren İsrail teröristleri bombalamalarda şehid olan Filistinlilerin cesetlerinin kaldırılmasına izin vermiyor. Bölgedeki aileler evlerine hapsolmuş durumda. Hareket halindeki her şeye ateş ediliyor. Ambulanslar ve kurtarma ekipleri de sürekli bombalamalar devam ettiği için bölgeye giremiyor. 

Beyt Hananu ve Han Yunus semtlerinde yaralılar aileleri veya yakınları tarafından sırtlarda taşınarak en yakın hastaneye ulaştırılıyor.

Bombalamalar sonucu yıkılan binaların altında hala çok sayıda Filistinli var. 

İsrailli keskin nişancılar 

Han Yunus bölgesinde bazı binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştiren İsrail güçleri sivillere ateş açıyor. 

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail ordusunun Gazze, Huza, Abasan, Beyt Lahiye ve Beni Suheyl bölgelerine gerçekleştirdiği son altı saat içindeki saldırılarında altısı çocuk 23 kişinin şehid olduğunu açıkladı. 

Uluslararası Kızılhaç ile üç defa koordinasyon kurduklarını buna rağmen Huza'ya giremediklerini belirten Eşref Kudra, "Son kez bir saat önce koordinasyon kurduk. Bunun olmasına rağmen ambulans ve sağlık ekiplerimiz yoğun ateş ve saldırılardan dolayı hâlâ Huza'ya giremiyor. İsrail işgal güçleri, yaklaşmaya çalışan ambulanslara ateş açıyor. İsrail askerleri mahalleye giriş yollarını kapatıyor. Filistin Kızılayı'na ait ambulanslar birçok defa İsrail işgal güçlerinin ateşinin hedefi oldu" diye konuştu. 

Üç İsrail askeri öldü

İzzeddin Kassam Tugayları, gece yaşanan çatışmalarda altı İsrail askerinin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını açıkladı.

İsrail güçleri ise çatışmalarda üç askerinin daha öldüğünü 32 askerinin yaralandığını duyurdu.

İsrail yaralı askerlerden bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 33'e yükseldi.

İsrail güçleri son iki gün içinde Şecaiyye Mahallesi'nde 120 yeri bombaladı, Gazze'ye saldırının başladığından beri en az 3 bin ton bomba attı.

Gazze'de 7 Temmuz'da başlayan İsrail saldırılarında şimdiye kadar en az 759 Filistinli kardeşimiz şehid oldu, 5 bine yakın kişi yaralandı. 

Al Jazeera 

HABERE YORUM KAT