1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail Askerleri Gerçek Mermiyle Saldırdı
Siyonist İsrail Askerleri Gerçek Mermiyle Saldırdı

Siyonist İsrail Askerleri Gerçek Mermiyle Saldırdı

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Filistinli gruplara gerçek ve plastik mermilerle müdahale etmesi sonucunda onlarca kişi yaralandı.

05 Ekim 2015 Pazartesi 06:29A+A-

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında çıkan olaylarda onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Tarif Aşur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nablus'un Avrif beldesinde çıkan arbedede İsrail askerlerinin kullandığı gerçek ve plastik mermiler sonucu yaralanan 8 Filistinlinin, Nablus'taki Rafidya Devlet Hastanesine kaldırıldığını söyledi. 

Yaralıların durumunun hafif olduğunu belirten Aşur, göz yaşartıcı gaz sonucu boğulma tehlikesi geçiren onlarca kişiye de ilk yardım ekiplerinin olay yerinde müdahale ettiğini kaydetti. 

Ayrıca, El-Halil kentinin Babu ez-Zaviye Mahallesinde çıkan çatışmalarda da 1 kişinin yaralandığı, polisle Filistinliler arasında çıkan arbedede çok sayıda kişinin atılan gazdan etkilendiği belirtildi.  

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin, El-Halil'deki El-Arrub Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın sırasında da Filistinlilerin taş atarak karşı koyduğunu, çıkan çatışmalarda vücuduna plastik mermi isabet eden 5 kişinin yaralandığını ifade etti. 

Ramallah'ın Silvan ve Bitunya beldelerinde, Ramallah ile Kudüs arasında yer alan Kalendiya askeri kontrol noktası yakınlarında ve Doğu Kudüs'teki Ebu Dis beldesinde de İsrail askerlerinin attığı gaz sonucu onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.

İsrail askerlerinin, sabah saatlerinde Batı Şeria'nın Cenin, El-Halil ve Nablus kentlerinde düzenlediği baskınlarda da en az 30 kişinin yaralandığı, 3 kişinin de gözaltına alındığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT