1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail Askerleri Aksa’ya Girdi
Siyonist İsrail Askerleri Aksa’ya Girdi

Siyonist İsrail Askerleri Aksa’ya Girdi

Sabahın erken saatlerinde Mescid-i Aksa'ya giren Siyonist İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı. İlk bilgilere göre 20 Filistinli yaralandı.

13 Nisan 2014 Pazar 12:11A+A-

İsrail güvenlik güçlerine mensup yaklaşık 50 kişilik bir grup Mescid-i Aksa’nın Mağribe kapısından içeri girdi. Bunun üzerine Aksa’nın içerisinde bulunanlar duruma tepki gösterdi.

Durumu protesto eden gruba İsrail güvenlik güçleri gaz bombaları ve plastik mermi ile müdahale etti.

Al Jazeera kaynaklarına göre 20 Filistinli yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, Mescid-i Aksa’nın bahçesi ve çevresinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında gerginlik devam ediyor.

'İsrail gerginliği tırmandırıyor'

Filistin İnsan Hakları Merkezi'nin geçtiğimiz hafta yayımladığı rapora göre mart ayı boyunca 1250 İsrail askeri Mescid-i Aksa'ya izinsiz girdi.

Raporda Bayındırlık Bakanı Uri Ariel ve İsrail Parlamentosu (Knesset) Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin'in Aksa'ya izinsiz girenler arasında olduğu ifade edildi.

Raporda ayrıca, İsrail güçlerinin baskınlar sırasında dördü kadın ikisi çocuk 20 Filistinliyi Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırdığı, toplam 120 Filistinlinin gözaltına alındığı ve bu kişilere yönelik uygulamalarda uluslararası kanunların ihlal edildiği duyuruldu.

Gözaltı operasyonlarının sabah saatlerinde ve evlere düzenlenen baskınların ardından gerçekleştirildiği ifade edilen raporda, İsrail'in Kudüs'te sekiz farklı kültürel etkinliğe de engel olduğu vurgulandı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT