1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Siyonist İşgalci Yönetim Olayın Sorumlusudur!”
“Siyonist İşgalci Yönetim Olayın Sorumlusudur!”

“Siyonist İşgalci Yönetim Olayın Sorumlusudur!”

Hamas ve Kassam Tugayları bir bebeğin yakılarak katledilmesi hadisesi hakkında açıklamalarda bulundu.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 13:38A+A-

Halid Meşal'den Sert Tepki

İslâmî Direniş Hareketi'nin (Hamas) Siyasî Büro Başkanı Halid Meşal, Yahudi yerleşimcilerin Nablus'ta Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayın sorumlusunun İsrail yönetimi olduğunu belirtti.

Hamas'a yakın bir gazeteye açıklamalarda bulunan Meşal, Yahudi yerleşimcilerin eliyle yanarak hayatını kaybeden bebek Ali Devabişe olayına ve son zamanlarda Mescid-i Aksa'ya yönelik tekrar eden saldırılara gereken karşılığın verilmesi ve "direniş”i tırmandırma çağrısında bulundu.

“Siyonist İşgalci Yönetim Olayın Sorumlusudur!”

Meşal şu ifadeleri kullandı:

"Bebek Devabişe'nin yakılması halkımıza ve tüm insanlığa yönelik işlenen çok çirkin bir suçtur! Siyonist işgalci yönetim olayın sorumlusudur! Bu olay, işgal ve Yahudi yerleşim birimlerinin çatışmanın özü olduğunu yeniden vurgulamıştır!"

"Kassam Tugayları Sessiz Kalmayacak"

Öte yandan Hamas'ın silâhlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde ise yaptığı yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli ailenin evine yönelik saldırısına sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

Ebu Ubeyde açıklamasında: "Filistin halkı ve direniş grupları Filistinli bebek Ali Devabişe'nin yakılarak katledilmesine sessiz kalmayacak! Düşman, direniş ve güç kullanmaktan başka bir dilden anlamıyor!" ifadesini kullandı.

Filistin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Gidiyor

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Filistinli bebeğin yanarak can verdiği olayın ardından Ramallah'ta Filistin yönetimi tarafından düzenlenen olağanüstü toplantı öncesinde gazetecilerin karşısına çıktı.

"Filistin yönetimi,  BM'ye Filistin halkının korunması için tekrar yönelecek." diyen Abbas:

"Dışişleri bakanımız Riyad el-Maliki, Filistinli bebek Ali Devabişe'nin yanarak katledilmesi olayının dosyasını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunacak." diye konuştu.

Söz konusu olayın sorumluluğunun doğrudan "İsrail yönetimi”nde olduğunu vurgulayan Abbas:

"Bu olaylar, İsrail'in her yere yerleşim birimi inşa etmesi sonucu meydana gelmiştir. Bu Filistin halkının karşı karşıya kaldığı terörist ve düşmanca bir eylemdir." ifadelerini kullandı.

Abbas, ABD başta olmak üzere uluslararası toplumu, Arap ve İslâm dünyasındaki “terör örgütleri”ni isimlendirdikleri gibi, İsrail'deki yerleşimcilere ait örgütleri de “terör örgütleri” şeklinde adlandırmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT