1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Siverek'te Mısır'daki Katliam Protesto Edildi
Siverekte Mısırdaki Katliam Protesto Edildi

Siverek'te Mısır'daki Katliam Protesto Edildi

Mısır'da Musri taraftarlarına yönelik düzenlenen katliam nedeniyle Siverek'te basın açıklaması ile protesto edildi.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 00:41A+A-

Mısır'da Musri taraftarlarına yönelik düzenlenen katliam nedeniyle Siverek'te basın açıklaması ile protesto edildi.

Teravih sonrası İlçenin Hasan Çelebi Mahallesi, Hasan Çelebi Camiinde düzenlenen programda kuran-ı kerim tilaveti ve ardından Suriye ve Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Özgür-Der, Siverek-Der, Siyar-Der, Özgür Eğitim-Sen, İkra-Der, Eğitim-Bir-Sen ve vatandaşların oluşturduğu "Siverek Girişim Platformu" Mısır'da Müslümanlara yönelik yapılan katliamı kınadı.

Halkın oyları ile iktidara gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbe yapılarak devrilmesini barışçıl eylemlerle protesto eden Mursi taraftarlarına sabah saatlerinde gerçek silahlar kullanılması sonucu 200 kişinin ölümüne ve 4000 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan saldırı adeta bir katliamdır. Batılı ülkelerin ve medyanın sessiz kalması adeta Müslümanlara yönelik yapılan saldırıları haklı göstermeye çalışmaları, üç maymunu oynadıklarını açıkça ortaya koymaktadır.

Siverek-Der yönetim kurulu üyesi Halil Özer okuduğu ortak basın açıklamasında; "Ramazan ayını idrak etmekte olduğumuz şu mübarek günlerde maalesef mazlum İslam ümmetini ve coğrafyası yeni bir vahşetle, büyük bir katliamla yasa büründü. Mısırda halkın oyu ve iradesi ve iktidara gelen meşru Muhammed Mursi Hükümetini batılı devletlerin ve İsrail'in işbirliği ile deviren darbeciler, dün gece itibari ile Adeviyye Meydanında darbeye barışçı bir şekilde direnen halkı acımasızca katletmişlerdir. Sivil ve Silahsız halkın üzerine kurşun yağdıran darbeciler 200'den fazla kardeşimizi şehit etmiş, binlerce direnişçiyi ise yaralamışlardır. Mısır'da tarih yeniden tekerrür etmiş, Firavun'u General Sisi, kendi halkına bağlılarına uyguladığı vahşeti, Mısır'ın yeni Firavun'u General Sisi, kendi halkına reva görmüştür.

Kendilerine karşı en küçük mevzuda dünyayı ayağa kaldıran başını ABD'nin çektiği Batılı devletler demokrasi karşıtı bu darbeye destek verdikleri gibi katliamları da sadece seyretmektedirler. Kısa bir süre önce 50'den fazla direnişçinin şehit edildiği katliamın ardından, bu Adeviyye'de yaşanan ikinci büyük vahşettir. Müslüman kanı döken, Müslüman toprağını kirleten ve İslam ümmetini yasa boğan bu katliamı lanetliyoruz. Biz Siverekli Müslümanlar olarak, halkın oyu ile iktidara gelen Muhammed Mursi'yi Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı olarak görüyoruz. Halka rağmen darbe ile iktidarı gasp eden General Sisi hükumeti gayrı meşrudur. Bu mübarek günlerde Müslüman kanı dökenler, döktükleri kanda boğulacaklardır. General Sisi ve yandaşlarının sonu, Firavun'un sonu gibi olacaktır. Hakk'ın ve halkın taraftarları mutlaka galip gelecektir" denildi.

siverek-misir-20130729-02.jpg

siverek-misir-20130729-03.jpg

siverek-misir-20130729-04.jpg

siverek-misir-20130729-05.jpg

siverek-misir-20130729-06.jpg

 

HABERE YORUM KAT