1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sivas Özgür-Der'de "Direniş ve Sabır" Konusu İşlendi
Sivas Özgür-Der'de "Direniş ve Sabır" Konusu İşlendi

Sivas Özgür-Der'de "Direniş ve Sabır" Konusu İşlendi

21 Ekim Cuma akşamı dernek salonunda yapılan çalışmada Tufan Caymaz, Al-i İmran Suresi 142-147. ayetler bağlamında "Direniş ve Sabır" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

23 Ekim 2016 Pazar 18:42A+A-

Bu ayetlerin indiği ortamın Uhud Savaşı ve sonrası olduğunu söyleyen Tufan CAYMAZ, sabrın maalesef toplumda yanlış algılandığını/algılatıldığını söyledi. Yine aynı şekilde son yüzyılda İslam dünyası üzerindeki tahakkümlerden/işgallerden hareketle emperyalist güçlerin yozlaştırdıkları kavramlarımızdan biri de  "Cihat/mücadele"tır. Her iki kavramın da Kur'ani ve ulvi olduğunu dile getiren Caymaz bu konuda biz Müslümanlara çok iş düştüğünü söyledi. Yani bu değerlerimize sahip çıkmak yine bizim sorumluluğumuzdadır, dedi.

Sabır, direngen olmaktır ve bunun güzel örneğini Hz. Peygamber göstermiştir. Allah Zuhruf 43-44.ayetlerde peygamberimize şöyle seslenmiştir :"Ey Muhammed! Vahye sımsıkı sarıl çünkü sen doğru bir yol üzeresin." İşte buradan hareketle Resulullah, sabrı ve direnişi doğrudan Rabbimizden aldığı telkinlerle zor günlerin üstesinden geliyor. Caymaz. Kur'an kıssalarından ve bizzat Hz. Peygamberin direniş ve sabır mücadelesinden örneklerle konuyu zenginleştirerek anlattı.

Mü'minin en güzel yol azığı sabrıdır. Asr suresinin 4 temel ilkesinden biridir sabır. Coğrafyamız son dönem İslami Hareket'lerden "Cemaat-i İslami ve İhvan-ı Müslimin" gibi hareketlerin mücadeleleri uzun süreçlidir, bunu besleyen ana unsurlardan biri de direniş ve sabırdır.

Her müslüman direniş ve sabrı vahyin öğrettiği şekilde anlamalı ve yaşamalıdır. Direnişi sabırdan ayıramayacağımızı dile getiren Caymaz, 15 Temmuz Direnişi'nin de iyi algılanması gerektiğini çünkü bunu besleyen unsur İhvan, Cemaat-i İslami vb. unsurların Direniş ve Sabrıdır diyerek sunumunu sonlandırdı.

Program soru cevap kısmıyla sona erdi.

sivas2.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum