1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sivas Davası Mağduru Faruk Belkavli'den Sevindirici Haber!
Sivas Davası Mağduru Faruk Belkavli'den Sevindirici Haber!

Sivas Davası Mağduru Faruk Belkavli'den Sevindirici Haber!

‘Duyarlı’ iş adamı Doğan Kasadolu’nun gündeme getirdiği, Sivas olaylarının 23 yıldır tutuklu mazlumlarından biri olan ağır epilepsi hastası Faruk Belkavli’nin tedavisine başlanıldığı, sağlık kurulu raporunun ise imza aşamasında olduğu öğrenildi.

20 Mayıs 2016 Cuma 01:34A+A-

Muhammed Uzun / Yeni Akit

Madımak Oteli'nde gerçekleşen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olaylarının 23 yıldır tutuklu mazlumlarından Faruk Belkavli ile ilgili çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Sağlık şartları her geçen gün kötüye giden ağır epilepsi hastası Faruk Belkavli’nin tedavisine başlanıldığı, sağlık kurulu raporunun ise imza aşamasında olduğu ortaya çıktı.

İŞ ADAMI KASADOLU GÜNDEME GETİRMİŞTİ

‘Duyarlı’ iş adamı Doğan Kasadolu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı dilekçe sonrası harekete geçen Adalet Bakanlığı’ndan bir sevindirici haber daha geldi. Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün 3 Mayıs’ta düzenlediği cevap metninde, Faruk Belkavli’nin tedavi işlemlerinin sürdüğü, af talebinin incelendiği, sağlık kurul raporunun ise imza aşamasında olduğu bildirildi.

BELKAVLİ’NİN TETKİKLERİ YAPTIRILDI

Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosu’na B.M. 2016/5954 sayılı yazısında, “Hükümlünün rahatsızlığının 5275 sayılı kanunun 16.maddesi kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği ve af talebi işlemleri hususunda 31.03.2016 tarihinde yeniden rapor aldırılma işlemlerine başlanılmış, Psikiyatri muayenesi yapılan hastanın nöroloji doktoru tarafından 19.04.2016 tarihine EEG randevusu verilmiş ve bu randevusuna gönderilerek tetkikleri yaptırılmıştır” ifadelerini kullandı.

“CEZA TEHİRİ İŞLEMLERİ TAMAMLANMIŞTIR”

Belkavli’nin sağlık kurulu raporu alabilmesi için işlemlerin başlanıldığına dikkat çekilen Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurum Müdürü İsmail Gül imzalı, 2016/6699 sayılı metinde, “Hükümlünün tedavi ve ceza tehiri işlemleri tamamlanmış sağlık kurul raporu imza aşamasındadır. Ayrıca hükümlünün talebine istinaden engelli sağlık kurul raporu alınması için işlemleri 26.04.2016 tarihinde başlatılmış ve devam etmektedir. Hükümlünün ceza tehiri, af talebi ve engelli sağlık kurul raporu ve rahatsızlığı ile ilgili rutin tedavileri aksatılmadan devam ettirilmektedir” denildi.

ZOR ŞARTLARDA 23 YILDIR TUTUKLU…

Sivas mazlumlarından ağır epilepsi hastası Faruk Belkavli, 23 yıldır Ankara Sincan 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Yıllardır çilesi bitmeyen Belkavli’nin sağlık durumunun kötüye gittiğini haberleştiren gazetemiz son olarak, Belkavli’nin Adalet Bakanlığı’na yazdığı dilekçenin bakanlığa ulaşmadığını ortaya çıkarmıştı.

 

HABERE YORUM KAT