1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sistem, Kumarı Bir Umut Olarak Pompalıyor
Sistem, Kumarı Bir Umut Olarak Pompalıyor

Sistem, Kumarı Bir Umut Olarak Pompalıyor

Türkiye, Tvlerde yayınlanan yarışmaları ve altılı ganyan, milli piyango, iddia, sayılsa loto, spor toto ile bir kumar ülkesi haline geldi. İnsanlarımız bu oyunların haram olduğunu dikkate almadan epey ilgi gösteriyor. Pekibu hal nasıl oluştur?

26 Aralık 2011 Pazartesi 20:28A+A-

Türkiye'de devlet, halka loto, toto, piyango gibi şans oyunları ile kumarı bir umut olarak pompalamaya çalışıyor ve bundan büyük meblağlar kazanıyor. Bugün Türkiye'de ortalama her iki kişiden birinin şans oyunlarına para yatırdığı dikkate alınırsa, devletin bizzat halkı kumara teşvik ettiği saptanacaktır.

Türkiye'de kumarın büyük bir kısmı devlet eliyle yapılmaktadır. Her yıl devlet bütçesinin % 35-40'ı kadar kumar oynanmakladır. Toto, iddia, sayısal loto, kazı kazan, at yarışları ve milli piyango ile milyonlarca insanı kumarın tutsağı haline çeviren devlet, her yıl binlerce insanın hayatına mal olan trafik kazalarında en önemli sebebi durumundaki alkol üretimini de tekel olarak sürdürmektedir. Toplumsal ahlaki çöküntünün sorumlusu olarak halkçı devlet ifsadı ve fuhşiyatı yaygınlaştırmaktadır.

Adaletsiz gelir dağılımı ve statüler arası uçurumun olması, bunu ranta çevirmek isteyen kurumlar tarafından kirli tezgahların kurulmasına da yol açtı. Hiçbir zaman gerçekleşmeyecek umutlar vaat ederek, şans oyunları, yarışmalar düzenlenmekte. Devletin bizzat önayak olduğu loto, toto, at yarışları ve bahisçilik, varolan yozlaşma ve açgözlülüğün körüklenmesine neden olmakta. Halktan katrilyonlarca para toplayan milli piyango, spor toto, loto idaresi gibi devlet kurumları, zaten verimsiz hale gelmiş olan toplumu iyice açgözlü ve para hırsıyla gözü dönmüş bireyler haline getirdi. Hiçbir bedel ödemeden, servet sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi, yılbaşında gişelerde kuyruklar oluşturuyor. Kuyrukta bekleyenler, iş bulmak, çalışmak, çalıştığında hakkını alabilmek için uğraşmak yerine elinde avucundakini şans oyunlarına yatırıp hayal kurmayı tercih etmekte.

Halka pompalanan kısa yoldan zenginlik hayalleri ile 6-7 yaşındaki çocukları bile etkilemekte yarışmalara bu çocuklar katılabilmektedir. Çocuklarımızı gönderdiğimiz okulların hemen yanlarına İddia bayileri açılmakta, at yarışları oynanan yerlerde izdiham yaşanmakta ve piyango bilet sıralarından her türlü insan görülmektedir. Devlet kendi elleriyle halkı kumara teşvik etmektedir.

İslam dininde kumar haramken, bu konuda çoğu kesimin sessizliğe bürünmesi de ayrı bir ilginçlik.

Haksöz-Haber 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum